Ce am gatit azi ( 51)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 30/03/2014 05:13

Ieri am invatat-o pe Alessia sa gateasca pachetele de primavara.Putem spune ca am mancat chinezo-romaneste, pt ca am umplut pachetelele cu urzici si leurda!
Fişiere ataşate
pachetele_de_primava_cu_urzici_si_leurda.jpg
pachetele_de_primava_cu_urzici_si_leurda.jpg (89.39 KiB) Vizualizat de 1143 ori
va_doresc_pofta_buna.jpg
va_doresc_pofta_buna.jpg (100.24 KiB) Vizualizat de 1143 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/03/2014 06:43

Alessia,esti o harnicuta si o priceputa ca de obicei! =D> :hug: :pup:

Noi astazi la prinz facem gnocchi de cartofi... :wink: Gnocchi ai pregatesc eu acum,iar sosul si restul le face T-ul... :clipocit:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 30/03/2014 07:32

Danieluta scrie:Alessia,esti o harnicuta si o priceputa ca de obicei! =D> :hug: :pup:

Noi astazi la prinz facem gnocchi de cartofi... :wink: Gnocchi ai pregatesc eu acum,iar sosul si restul le face T-ul... :clipocit:


Multumim Danieluta!
Mi-ai dat o idee buna cu gnocchi, nu am mai gatit de mult.
Astept pozele cu reteta ta minunata!
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2014 06:48

Alessia =D> precis au fost super bune rolurile pregatite de tine :roll: :hug:

Claudia,.... muffinsuri am si eu in plan cat de curand :hug: :hug: :pup:

Dani :hug: :hug: :pup:

Crista, ai reteta??? :D :roll:

Eu am facut supa de sfacla rosie ( borsh) varza cu carne pentru cei care nu tin post si pasta penne cu sos de branza si salata.
Am cules papadia cu radacina cu tot dar numai cea inflorita , am spalat-o si am pyus-o la uscat pentru ceai , la iarna....vin mai tarziu cu postarea
Fişiere ataşate
016_supa_de_sfecla_rosie.jpg
016_supa_de_sfecla_rosie.jpg (54.1 KiB) Vizualizat de 1109 ori
017_penne_rigata_cu_sos_de_branza.jpg
017_penne_rigata_cu_sos_de_branza.jpg (56.57 KiB) Vizualizat de 1109 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/03/2014 08:36

La polpettone intrebi Pupi? daca da uite aici, e inventata dupa ce citisem una cu lamiie si maghiran .

400 gr carne tocata ( fiecare dupa cum ii place)
2-3 morcovi fierti (depinde de dimensiuni ca sa iasa drobul asta ca un mozaic si nu doar morcovi )
un pumn de patrunjel verde tocat
coaja rasa de la o portocala ( insa iese destul de parfumat, deci se poate si numai de la jumatatede portocala - noua ne-a placut asa aromat dar insist: se simtea foarte puternic parfumul si gustul portocalei)

am pus si un praf de maghiran uscat ( dar puteam sa stau si fara =)) ca nu s-a simtit cine stie ce )

1/2 de tuplina/ tija de telina cruda, curatata si tocata cubulete mici
2 oua
2-3 felii de piine din aia proasta care se vinde feliata inmuiata in apa ( sau lapte) si stoarse bine in pumn
sare, piper

morcovii fierti mai al dente apoi taiati in cuburi mici cam cit zarurile de la table, puneti in carne numai cit ca va place

amestecati toate ingredientele si formati o mega chiftea lunga pe mijlocul unei tavi ( eu nu am uns cu nimic si nici nu am rostogolit polpettone in pesmet dar daca voi vreti puteti sa o faceti.. se poate coace si ca drobul in tava de chec, aluat, in foi, in clatite, in frunze de varza )

se coace intre 30 minute si o ora , eu in jur de o ora ... se lasa la racit si apoi se taie ..


reteta de la care m-am inspirat era asa: carne, oua, piine inmuiata in lapte si stoarsa, sare, piper, coaja de lamiie rasa si maghiran



ieri am facut un chec din cel cu iaurt si cintarit cu paharul ( de iaurt , in fine eu masor cu un pahar normal ) cu coaja si zeama de portocale in loc de 1/2 din cantitatea de ulei, am impartit aluatul in doua o jumatate a ramas alba si am pus stafidein ea iar in cealalta am pus cacao
au iesit doua checuri
Ultima oară modificat 31/03/2014 11:09 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/03/2014 08:45

Da Crista, multumesc...idee faina :roll: :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/03/2014 11:12

Cu placere ! e mult mai bun a doua zi, eu sper sa-mi amintesc cind o sa-l mai fac si sa il las de pe o zi pe alta ca MERITA . Apoi taiat felii se poate incalzi chiar si in tigaie ( fara nimic, asa ca pe placa )

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/03/2014 04:33

biaskitchen scrie:Mi-ai dat o idee buna cu gnocchi, nu am mai gatit de mult.
Astept pozele cu reteta ta minunata!
:love: :love: :love:


Bia,astia sint gnocchi nostrii de ieri... :peace:
Fişiere ataşate
img_3421.jpg
img_3421.jpg (97.63 KiB) Vizualizat de 1079 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 31/03/2014 04:49

Crista bun pulpettonele si mie imi place mai mult a doua zi e mult mai gustos :buuun: :buuun:
Dany ce frumosi sunt gnocchi :) :) inca nu am ajuns sa fac si eu :( :( sper sa le vine randul curand :wink:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/03/2014 05:36

gnocchi ... :buuun: :buuun:

azi risotto cu rosii ( rosiile facute sos separat si cind s-a evaporat bine lichidul si este dens si cremos ) plus busuioc proaspat pus o parte in sosul de rosii si o parte la final
Fişiere ataşate
immagine_007_riso.jpg
immagine_007_riso.jpg (51.88 KiB) Vizualizat de 1068 ori
immagine_006_riso.jpg
immagine_006_riso.jpg (56.29 KiB) Vizualizat de 1068 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori