Ce am gatit azi (16)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/04/2008 12:02

danuka , iasmina , multumesc :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/04/2008 10:12

Fetelor... minunat =D> =D> =D>

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 29/04/2008 01:06

CARA , :hug: incerc sa-ti eplic tehnica de vopsire a oualor in coji de ceapa; pui o mana de coji de ceapa la inmuiat de pe o zi pe alta sau inainte cu cateva ore de a vopsi ouale, tragi un ciorap lycra pe mana pui frunza in palma apoi oul si iar o frunza dupa care intorci ciorapul peste ou si-l legi cu ata dupa care le pui la fiert in apa cu coji de ceapa in care pui 2 linguri de otet dupa ce le scoti din ciorap le dai cu slanina pt. a capa luciu
Fişiere ataşate
ouale scoase de la fiert.jpeg
ouale scoase de la fiert.jpeg (33.85 KiB) Vizualizat de 5991 ori
ouale se pun in apa cu cojile de ceapa, sare si otet.jpeg
ouale se pun in apa cu cojile de ceapa, sare si otet.jpeg (33.85 KiB) Vizualizat de 5991 ori
oul legat cu ata.jpeg
oul legat cu ata.jpeg (26.03 KiB) Vizualizat de 5991 ori
se trage o parte din ciorap pe mana, se pune frunza , oul....jpeg
se trage o parte din ciorap pe mana, se pune frunza , oul....jpeg (29.68 KiB) Vizualizat de 5991 ori

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 29/04/2008 01:18

felicitari fetelor pt bunatile pe care le-ati facut =D> =D> va arat si eu cateva din preparatele mele de Pasti, cu intarziere...drobul l-am fotografiat inainte de al pune la cuptor :flower: :flower:
am avut cozonaci cu mac si nuca de la mama , si cioba de miel pe care nu am reusit sa fotografiez
Fişiere ataşate
prajitura.jpeg
prajitura.jpeg (32.01 KiB) Vizualizat de 5988 ori
friptura de miel.jpeg
friptura de miel.jpeg (61.1 KiB) Vizualizat de 5988 ori
drob de miel.jpeg
drob de miel.jpeg (49.93 KiB) Vizualizat de 5988 ori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/04/2008 02:06

Tina...ce de buntati ... bravo ! :flower:
Tehnica cu ciorapul am invatat-o de la bunica mea ; asa vopseam ouale cand eram copil :) - foloseam diverse frunze sau topeam ceara si picuram ceara topita direct pe oua; ieseau oua cu buline :D

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 29/04/2008 02:12

thea scrie:Tina...ce de buntati ... bravo ! :flower:
Tehnica cu ciorapul am invatat-o de la bunica mea ; asa vopseam ouale cand eram copil :) - foloseam diverse frunze sau topeam ceara si picuram ceara topita direct pe oua; ieseau oua cu buline :D


sau cu un bat de chibrit cu ceara faceam diferite desene sau ne scriam numele pe oua :flower: :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/04/2008 03:26

:love: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: tina, multumesc muult pentru explicatii!! :hug:

am o singura nelamurire: cojile trebuie sa fie de la ceapa rosie sau de la ceapa obisnuita? :?:

ps: imi place in mod special sectiunea de prajitura :cafea:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 29/04/2008 03:48

Cotlet de miel cu sos de vin
Fişiere ataşate
IMG_0979.JPG
IMG_0979.JPG (47.01 KiB) Vizualizat de 5946 ori
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 29/04/2008 03:49

noi vopsim acasa cu orice fel de coji de ceapa, nu conteaza culoarea cojii. :flower:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/04/2008 04:20

vero, eu am sa incerc cu ambele variante de coji (pe rand, desigur) sa vad ce culori obtin :wink: am fost destul de trista ca n-am avut un rosu autentic..
am avut toata paleta cromatica numa` rosu-rosu nu.

acum, dupa explicatiile tinei, macar stiu ca am o varianta naturala, sigura, de vopsire a oualelor de Inaltare si de Pastele mortilor .


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori