Cartofi Hasselback - la microunde

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Cartofi Hasselback - la microunde

Mesajde crista » 26/05/2007 04:01

sursa de inspiratie :
http://fiordizucca.blogspot.com/2006/01 ... lback.html


reteta mea...

8 cartofi medii ( erau noi ) crestati se ung putin unt cit sa pun pe fiecare cartof asa cum se vede in poza si se pun in vasul de Jena cu capac la cuptorul MO mai intii 5 min si apoi alte 5 min ... la mine au fost indeajuns .. daca aveti cartofi mai mari sau mai multi poate ca timpul va fii mai lung.
Se scot din vas si se aseaza in capacul vasului cu brinza Fontina ( cascaval ) pus felii subtirele peste ei , iar vasul pe suportul de metal special pt grill din cuptor ... Se trece cuptorul pe grill si se coc in reprize .. eu am facut 2 de cite 5 minute ca sa se gratineze bine ....




daca se prepara asa cum scrie in reteta originala ( linkul de inspiratie ) in cuptorul normal se incepe prin a incalzi cuptorul la 180 °C apoi.....
....cartofii se curata de coaja , dc sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza ca in poza ( cea din link-ul de la inceputul mesajului ) intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc). Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta .. si cartofii se aseazain tava de cuptor .. se ung cu ghee topit ( se poate cumpara de la magazinele arabesti sau se poate pregati in casa .. este unt clarificat * o sa scriu cum se face ca am gasit undeva reteta .. are punctul de fum cel mai inalt dintre toate grasimile si deci nu se arde si nu degaja toxine atunci cind prajesti cu el * asa zice lumea 8) ) sau chiar cu unt topit. Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei.. cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea :) ) se pune peste ei pesmetul si brinza cheddar rasa ( sau orice alt cascaval) si se coc la gril 10-15 min .... pina cind au facut crusta ...

de fapt timpii sunt in functie de cantitatea de cartofi, marimea lor si cum arde cuptorul...

cantitatile din reteta originala : 1 kg cartofi medii, 40 gr ghee ( sau unt) , 2 linguri de ulei de masline ( eu zic ca fiecare pune ce ii place ), 25 gr pesmet si 60 gr brinza cheddar rasa ( sau alta brinza /cascaval)
Fişiere ataşate
Immagine 004.jpg
cu pulpa de pui dezosata la tigaie + frunza de salvie
Immagine 004.jpg (53.69 KiB) Vizualizat de 7546 ori
Immagine 003.jpg
scosi de sub grill
Immagine 003.jpg (47.56 KiB) Vizualizat de 7546 ori
Immagine 002.jpg
copti si calzi cu brinza pe ei gata de intrat sub grill sa se bronzeze
Immagine 002.jpg (30.04 KiB) Vizualizat de 7546 ori
Immagine 001.jpg
crestati stau frumos aliniati in vas cu untul in cap
Immagine 001.jpg (40.9 KiB) Vizualizat de 7546 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 26/05/2007 06:33

de ieri de cand am vorbit de acesti cartofi am ramas cu gandul la ei si de aceea astazi la"prima ora" am fost in piata si mi-am cumparat cartofi ca sa-i fac astazi ...dar am scapat de gatit :P am fost invitati la un gratar de cativa prieteni ...asa ca cartofi se vor face probabil maine ...dar cine stie... poate iar plecam 8)

deci acum stau si ma uit la ai tai si-mi ploua in gura :buuun: :buuun:

:pup: :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/05/2007 06:56

las ca e mai bine invitat la gratar decit la facut cartofi acasa... 8)

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 28/05/2007 12:07

Crista, am gatit si eu cartofii tai. Au fost foarte, foarte buni :roll: :roll: :roll: Multumesc pentru reteta. :pup:

Mi-ar placea sa stiu mai multe despre acest mod de a gati cartofii...
Fişiere ataşate
cartofii cristei.jpg
cartofii cristei.jpg (79.06 KiB) Vizualizat de 7454 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/05/2007 07:44

super Onna .... si tare buni ...

Eu am recidivat si ieri la facut cartofi .. n-am poza :lol: insa erau mai mari si pe unii masura mediu spre mare i-am lasat intregi si pe altii mai mari i-am taiat in 2 .. insa s-au invirtit in MW cam 15-20 min... ca nu se coceau :x ...si le-am pus mai putin unt ...data viitoare o sa pun si mai putin ... ii ung cu pensula cu ulei si gata . :P

am citit in comentariile facute in josul paginii cum se obtine ghee-ul : se pune untul intr.o craticioara si la foc mic de tot se topeste .. o sa faca o spuma deasupra care tb eliminata cu grija ... cind spuma a fost eliminata toata deja am obtinut ghee ( unt clarificat cred ca se zice in romana ?!?!)

vlad
RC Designer
RC Designer
Mesaje: 250
Membru din: 28/06/2005 02:10
Localitate: Iasi, Romania
Contact:

Mesajde vlad » 28/05/2007 03:17

Am sa te rog sa nu mai postezi asa ceva deoarece sunt persoane care devin dea dreptu' invidioase...si ma gandesc ce am mancat azi..cas cu rosii. Delirez deja :D

Super Tare. Felicitari

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 28/05/2007 03:22

Ce buni cartofii facuti asa! :buuun: Multumim pt.idee! :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/05/2007 03:31

VS bine ai revenit :hug: ... si zici tu ca ti-am facut pofta ?! pai nu mai multa decit ne-ai facut tu odata de mult cu pulpele la vasul roman :lol:

Nico sunt super simplu si usor ...

Eu tot sap dupa retete la microunde sau care pot fii macar imprivizate la microunde... azi nu se pune ca a plouat si e racoare rau .. dar vine iar caldura si tb sa ma pregatesc 8)

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 28/05/2007 03:40

crista scrie:VS bine ai revenit :hug: ... si zici tu ca ti-am facut pofta ?! pai nu mai multa decit ne-ai facut tu odata de mult cu pulpele la vasul roman :lol:

Nico sunt super simplu si usor ...

Eu tot sap dupa retete la microunde sau care pot fii macar imprivizate la microunde... azi nu se pune ca a plouat si e racoare rau .. dar vine iar caldura si tb sa ma pregatesc 8)

...Crista,ce bine zici! Eu de putin timp, mi-am luat o carte numai cu retete de facut la microunde.Am ramas incantata deoarece am vazut ca se pot face si multe dulciuri.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 28/05/2007 04:43

Fetelor numai la microunde se pot face?al meu s-a stricat si inca nu mi-am cumparat altul :x :( pot sa-i fac la cuptorul cu gaz? :?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori