Rulada in Crusta de Cascaval

Complexitate
redusa
Rulada in Crusta de Cascaval

Ingrediente

  • Pentru aprox 15 felii
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa, tocata marunt
  • -4 ciuperci mari, proaspete ( champignion / pleurotus) sau 3- 4 linguri ciuperci din conserva
  • -½ ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei gras verde, taiat cubulete
  • -1 lingura smantana
  • -½ legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -600 g carne de pui ( piept sau pulpe ori amestec ), trecuta prin masina de tocat carne
  • -2 linguri pesmet
  • -1 lingurita sare sau dupa gust
  • -¼ lingurita piper, proaspat macinat sau dupa gust
  • -400 g cascaval, ras
  • -4 oua
  • -ulei

Mod de preparare

Caliti ceapa in putin ulei incins, doar cat sa se inmoaie, fara sa o rumeniti.
Puneti ciupercile si caliti inca 5 min, amestecand ocazional.
Adaugati ardeiul gras, taiat cubulete si dunstuiti inca 3 min.
Inglobati smantana, putin piper si sare, amestecati si lasati 2-3 min sa fiarba, la foc mic.
Dati deoparte, puneti patrunjelul verde, omogenizati si lasati sa se raceasca.
Turnati peste carnea de pui tocata, impreuna cu pesmetul, potriviti gustul de sare, piper si lasati la indemana.

Separat, omogenizati bine cascavalul ras cu ouale.
Intindeti uniform amestecul intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt ce imbraca si marginile, astfel incat sa aveti un strat de cca 5-6 mm grosime
Dati la cuptor, pentru 10-15 min, la 180- 200 grade sau pana ce incepe sa se aureasca frumos.

Intre timp, pregatiti o coala de folie de aluminiu peste care puneti o coala de hartie de copt, mai mari ca dimensiune decat tava folosita si lasati-le suprapuse pe masa de lucru.

Scoateti tava din cuptor si cu grija, asa fierbinte, luati cu mainile hartia de copt din tava si rasturnati blatul de cascaval peste cele doua coli.
Indepartati repede hartia (se scoate usor, doar trageti de ea).
Puneti repede amestecul de carne pe marginea lunga a blatului de cascaval si dati-i forma de sul, lasand putin loc pe marginile laterale.
Formati repede rulada, cat timp blatul de cascaval este cald si sigilati capetele, indoind putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Inveliti-o strans, intai in hartia de copt, apoi in folia de aluminiu, sigiland bine marginile. Repuneti rulada invelita in tava.
Dati din nou la cuptorul incins, pentru 30- 35 min, la 180 grade.
Scoateti pe un gratar, lasati sa se raceasca complet, apoi indepartati colile.

Serviti portionata in felii de grosimea dorita.

* Perfecta ca aperitiv, mancare sau langa preparate din carne.
** Puteti face cu ea si sandwich-uri. Un inlocuitor bun si sanatos al mezelurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci
Bucataras.RO

Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci

"Retete pentru mese in familie" Cine poate să refuze o bucățică de ciocolată? Eu sigur n-aș refuza. Vă...

Desert ciocolata de casa cu coacaze si nuci
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola