Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Ingrediente

  • Pt. papricas:
  • 600 g carne de pui
  • 3 buc ceapa alba
  • 60 ml ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 rosii
  • 1 lgt rasa de boia de ardei dulce Delikat
  • sare dupa gust
  • piper negru Delikat proaspat macinat
  • patrunjel verde
  • Galustele pt papricas:
  • 50 g unt moale
  • 1 ou mare
  • 100 g faina
  • sare

Mod de preparare

Papricasul: Se spala carnea si se portioneaza, apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape absorbante. Se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa, jumatate de lingurita cu sare si se caleste la foc mic, pana devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Se adauga apoi boiaua de ardei dulce Delikat si imediat carnea, intorcandu-se pe toate partile pana ce aceasta se coaguleaza la suprafata. Se toarna 100 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Daca scade lichidul, se mai adauga cate putina apa fierbinte, ca sa nu se arda ceapa.

Cand carnea este aproape fiarta, se pun ardeiul taiat in fasiute si rosiile decojite si taiate cubulete. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute. Cand este gata, se adauga usturoiul taiat feliute, patrunjelul verde tocat si piperul Delikat proaspat macinat. Se mai toarna apa fierbinte ca sa se formeze un sos mai subtire, se mai adauga sare dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Galustele: Intr-o farfurie se pune untul moale. Se pune oul si se amesteca impreuna putin. Se adauga faina si un praf de sare si se freaa cu dosul furculitei, circular, pana cand se omogenizeaza compozitia. Daca este prea compacta, se adauga o lingura cu apa rece si se amesteca bine.

Intr-o cratita cu gura larga. se pune apa la fiert impreuna cu o lgt de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se uda o lingurita si cu ea se ia din compozitie cate o galusca si i se da drumul in apa. Se uda de fiecare data lingurita pentru a nu se lipi compozitia de ea. Se fierb acoperite la foc mic, cca 10-15 minute, pana devin moi. Se verifica cu o furculita daca sunt fierte.

Galustele se scot cu spumiera si se pun in sosul de la papricas doar in momentul in care acesta est gata si cratita a fost luata de pe foc.
Dava v-a placut reteta noastra de papricas de pui cu galuste, va invitam sa descoperiti si alte retete: piept de pui cu sos gorgonzola, rulada de carne sau papricas cu ciuperci.
Pofta buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
5
Dulciuri

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas

Tort cu crema de branza si jeleu de ananas
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce