Rulada de carne

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie
Rulada de carne

Ingrediente

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi

Mod de preparare

Carnea se taie bucăți. Se toacă la robot, de două ori.
Se adaugă sare, piper, boia.
Se curata morcovul și ceapa, se spală și se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.
Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.
Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.
Se pornește cuptorul, la 150 grade C.
Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.
În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.
Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Bucataras.RO

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara

Aceste Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara pot fi gatite pentru un pranz sau o cina...

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia