Pui cu Crusta de Malai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pui cu Crusta de Malai

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 50 g faina
  • 1/4 lingurita sare
  • un piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • o ceapa mijlocie
  • 3 catei usturoi
  • 1 morcov potrivit
  • 400 g rosii in conserva
  • o bucatica telina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g fasole fideluta
  • condimente pentru carnea de pui pe baza de maghiran si rozmarin
  • Crusta de malai:
  • 100 g malai
  • 30 g faina
  • 1/2 lingurita rasa din fiecare: zahar si sare
  • un plic praf de copt
  • 1/4 lingurita rasa bicarbonat
  • 125 ml iaurt sau smantana
  • 1 ou
  • o lingura ulei

Mod de preparare

Compozitie:
Se pune faina, sarea si piperul intr-o caserola, peste care se adauga carnea de pui taiata bucatele mici. Caserola se astupa cu capacul si se misca in sus si in jos, pana nu se mai vede faina in interior. Carnea se scoate din caserola si se caleste in ulei 5 minute, dupa care se scoate din tigaie si se adauga ceapa toacata marunt, morcovul taiat prin doua dupa care feliute subtiri si usturoiul zdrobit.

Cand acestea s-au inmuiat putin se adauga rosiile taiate cu totul cu suc, telina taiata marunt si coaja de la portocala data pe razatoare. Se lasa aproximativ 5 minute si se adauga carnea, dupa care fasolea fideluta, condimentul de carne si o ceasca de apa. Toate se lasa pe foc 25-30 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200 grade celsius (pozitia 6) si se prepara crusta de malai.

Crusta de malai:
Intr-un caston se amesteca malaiul, faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Separat se amesteca smantana cu oul si uleiul si se toarna peste compozitia de malai. Se amesteca usor, de sus in jos, avand grija sa nu se amestece prea mult, deoarece se va face crusta prea tare.

Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia cu puiul si legumele, dupa care crusta de malai, lasand aproximativ 1 cm de la marginea vasului, de jur imprejur. Se coace 15 minute sau pana crusta incepe sa rumeneasca.

Crusta de malai reprezinta o garnitura crocanta pentru puiul fraged si legumele care au o aroma subtila de portocala.
Se serveste cald.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
4
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Chiftelute de legume cu branza
Bucataras.RO

Chiftelute de legume cu branza

Senzationale! Pe cuvant de bucataras :)

Chiftelute de legume cu branza
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute