Prajitura Schneider

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Schneider

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 140 gr unt rece, de la frigorifer
  • 100 gr zahar farin
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 nuca macinata
  • coaja de lamaie (sau esenta de rom)
  • 2 lingurite zahar farin
  • un praf de sare
  • 480 gr gem acrisor

Mod de preparare

- se cerne faina, sarea si praful de copt pe un blat de marmura si se pun la mijloc zaharul si cubuletele de unt rece;

- se amesteca repede cu paleta de patiserie pana masa prinde forma de nisip si se adauga oul rece si el;

- se framanta apoi cu degetele, tot f repede, fara a insista; se aduna tot aluatul presandu-l fara a-l mai framanta si se pune in folie alimentara la frigider pentru o ora (se vor mai vedea bucatele de unt neomogene, dar asa trebuie sa fie - short bread - aluat faramicios);

- in acest timp se freaca galbenusurile celor 4 oua cu zaharul pana se fac spuma, se adauga coaja de lamaie, nuca macinata si albusurile batute tare cu cele 2 lingurite de zahar. Se amesteca intai o treime din albusuri cu crema galbenusurilor pentru a o face permeabila si abia apoi spuma toata, invartind cu o paleta elastica de jos in sus cu mare blandete;

- se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masura tavii (captusite cu hartie de copt) Se unge cu un strat de gem dulce-acrisor peste care se intinde crema cu nuca;

- se da la cuptorul fierbinte 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 150 de grade, pana cand deasupra devine aramie;

- se scoate prajitura, se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Salata de Ceapa Marinata
2
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Prajitura Sireata
4
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Tort Racoros
5
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Astazi va aduc o prajitura cu visine foarte buna. Reteta am vazut-o acum cateva zile la Edith si am stiut sigur ca ne va...

Prajitura cu visine
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Culinar.RO

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti