Prajitura Schneider

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Schneider

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 140 gr unt rece, de la frigorifer
  • 100 gr zahar farin
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 nuca macinata
  • coaja de lamaie (sau esenta de rom)
  • 2 lingurite zahar farin
  • un praf de sare
  • 480 gr gem acrisor

Mod de preparare

- se cerne faina, sarea si praful de copt pe un blat de marmura si se pun la mijloc zaharul si cubuletele de unt rece;

- se amesteca repede cu paleta de patiserie pana masa prinde forma de nisip si se adauga oul rece si el;

- se framanta apoi cu degetele, tot f repede, fara a insista; se aduna tot aluatul presandu-l fara a-l mai framanta si se pune in folie alimentara la frigider pentru o ora (se vor mai vedea bucatele de unt neomogene, dar asa trebuie sa fie - short bread - aluat faramicios);

- in acest timp se freaca galbenusurile celor 4 oua cu zaharul pana se fac spuma, se adauga coaja de lamaie, nuca macinata si albusurile batute tare cu cele 2 lingurite de zahar. Se amesteca intai o treime din albusuri cu crema galbenusurilor pentru a o face permeabila si abia apoi spuma toata, invartind cu o paleta elastica de jos in sus cu mare blandete;

- se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masura tavii (captusite cu hartie de copt) Se unge cu un strat de gem dulce-acrisor peste care se intinde crema cu nuca;

- se da la cuptorul fierbinte 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 150 de grade, pana cand deasupra devine aramie;

- se scoate prajitura, se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
3
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
4
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Foi Lica cu nuca
5
Dulciuri

Foi Lica cu nuca

Foi Lica cu nuca
Parteneri
Midii cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Midii cu lapte de cocos

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Midii cu lapte de cocos
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri