Prajitura Schneider

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Schneider

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 140 gr unt rece, de la frigorifer
  • 100 gr zahar farin
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • crema
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 nuca macinata
  • coaja de lamaie (sau esenta de rom)
  • 2 lingurite zahar farin
  • un praf de sare
  • 480 gr gem acrisor

Mod de preparare

- se cerne faina, sarea si praful de copt pe un blat de marmura si se pun la mijloc zaharul si cubuletele de unt rece;

- se amesteca repede cu paleta de patiserie pana masa prinde forma de nisip si se adauga oul rece si el;

- se framanta apoi cu degetele, tot f repede, fara a insista; se aduna tot aluatul presandu-l fara a-l mai framanta si se pune in folie alimentara la frigider pentru o ora (se vor mai vedea bucatele de unt neomogene, dar asa trebuie sa fie - short bread - aluat faramicios);

- in acest timp se freaca galbenusurile celor 4 oua cu zaharul pana se fac spuma, se adauga coaja de lamaie, nuca macinata si albusurile batute tare cu cele 2 lingurite de zahar. Se amesteca intai o treime din albusuri cu crema galbenusurilor pentru a o face permeabila si abia apoi spuma toata, invartind cu o paleta elastica de jos in sus cu mare blandete;

- se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masura tavii (captusite cu hartie de copt) Se unge cu un strat de gem dulce-acrisor peste care se intinde crema cu nuca;

- se da la cuptorul fierbinte 10 minute la 200 de grade si alte 30 de minute la 150 de grade, pana cand deasupra devine aramie;

- se scoate prajitura, se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura