Ingrediente

2 cepe
2 ardei grasi (unul verde, unul rosu)
2 morcovi medii
2 dovlecei
1 vanata
3-4 cartofi
o mana de mazare din conserva sau de la congelator
o mana de fasole verde
pasta de tomate
1 foaie dafin
1 lingurita cimbru
marar verde

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Numar portii

PORȚII

8 portii

Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial.
Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele.
Le calim putin impreuna, sa se imprieteneasca. Acum vine randul cartofilor sa faca cunostinta cu coloratele legume. Cam dupa 5 minute, stingem dragostea dintre ele cu vreo 2 cani cu apa.

Cand au innebunit de furie si au dat in 4-5 clocote, adaugam impaciuitor, vanata si dovleceii taiate cubulete, apoi fasolea si mazarea.
Condimentam stransa relatie cu cimbru si dafin si mai completam cu apa, cat sa acopere insetatele legume.
Acum ca lucrurile s-au asezat, lasam imbietoarele arome sa-si faca de cap prin bucatarie si sa gadile narile vecinilor care pufaie, nepasatori, pe geam.
Dar asta, pana cand sunt bine gatite si sunt gata sa primeasca vizita pastei rosii de tomate, venita sa coloreze putin atmosfera, urmata la scurt timp de aromatul marar verde.
Finalul, dupa gustul fiecaruia. Sare si piper.
Sa aveti pofta!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ghiveci de legume" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ghiveci de legume