Se aleg ardei graşi mari. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce.
Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte sosul de rosii si usturoi. Se toacă mărunt usturoiul şi se calește in ulei de masline. Se adaugă rosiile tăiate cubulețe si oțetul balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga ardei iute fin tocat.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară cimbru şi pătrunjel verde fin tocat.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorToamna cea bogata ne-a adus multe fructe in panere ... vorba poeziei. Nu ne-a ramas decat sa le amestecam intr-o...
Desert placinta dulce de toamnaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii