Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata de ceapa verde proaspata. Se serveste calda, alaturi de orez sau taitei.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau cratita. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le 1 minut pana devin aromate. Pune vinetele si gateste-le 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie usor. Adauga pasta de ardei iute, sosul de soia, otetul, zaharul si apa/supa. Amesteca bine. Lasa totul sa fiarba la foc mic, acoperit, aproximativ 10-15 minute, pana cand vinetele sunt moi si sosul s-a ingrosat. Adauga ceapa verde la final si mai lasa 1 minut pe foc. Presara cu seminte de susan si serveste fierbinte, cu orez alb sau taitei.
De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii