Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Complexitate
redusa
Pate Chinois (placinta cu Carne in Crusta de Cartofi Piure)

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -500 g carne de porc, tocata
  • -500 g carne de vita, tocata
  • -2 legaturi de ceapa verde, taiata rondele sau 1 ceapa mare, tocata
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati marunt
  • -1 lingurita de cimbru (proaspat sau uscat)
  • -1/2 lingurita paprika iute sau boia de ardei iute
  • -1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • -3 linguri de faina
  • -500 ml supa de vita
  • -1 cana mazare congelata sau la borcan
  • -1 cana porumb congelat sau din conserva
  • Pentru crusta de cartofi:
  • -1 kg cartofi curatati si taiati cuburi
  • -175 g crema de branza (gen Philadelphia)
  • -1/4 lingurita nucsoara
  • -3 oua
  • Altele:
  • -sare, piper
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti impreuna la calit, in putin ulei, carnea de porc, de vita, ceapa, usturoiul, ardeiul rosu, ½ lingurita cimbru si paprika pana cand carnea incepe sa-si schimbe culoarea. Inglobati bine faina, apoi adaugati supa de vita si omogenizati.

Lasati la fiert 10-15 min, la foc mic, amestecand ocazional pana ce sosul incepe sa se ingroase.
Adaugati mazarea, porumbul si lasati pe foc, inca 2- 3 min. La sfarsit potriviti gustul de sare si piper.

Intre timp, fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa sarata. Scurgeti-i, lasati-i sa se racoreasca putin, apoi adaugati crema de branza, nucsoara si pregatiti un piure mai moale. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Adaugati galbenusurile si la sfarsit inglobati albusurile batute spuma.

Puteti proceda in doua moduri:
- impartiti amestecul de carne in forme de tarte (capacitate 250 ml) sau vase ramekin si lasati putin sa se raceasca.
Puneti cantitati egale din piureul de cartofi peste stratul de carne si nivelati, astfel incat sa acoperiti compozitia de carne. Presarati deasupra restul de cimbru. Transferati pe o tava.

- puneti intr-un vas termorezistent mai mare, intr-un singur strat, compozitia de carne, acoperiti cu cel de piure, nivelati si presarati cu cimbru.

Acoperiti totul cu o folie de aluminiu. Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20 min, la 180 grade.
Indepartati folia si dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand stratul de cartofi prinde o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald, alaturi de o salata (se potriveste foarte bine cu salata verde) sau de muratura preferata si insotiti preparatul cu un pahar de vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Bucataras.RO

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un...

Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola