Această prăjitură e inspirată după rețeta Laurei Adamache, reinterpretata, în sensul că am mai adăugat câteva ingrediente și o cremă improvizată. M-a atras simplitatea rețetei și faptul că se preta la ce aveam eu la îndemână.
Pentru început, scurgem caisele, apoi le tocam cubulete.
Încingem cuptorul la 180 de grade Celsius, cernem faina, adăugăm restul ingredientelor și frământăm un aluat sfaramicios.
Tapetam cu unt și foaie de copt o formă cu diametrul de 26/22 de cm, presam 1/2 din aluat, punem puțin pesmet, apoi caisele amestecate cu zahărul brun, finalizam cu restul aluatului pe care îl tasam ușor.
Coacem prajitura cca. 55 de minute sau până se rumeneste deasupra.
După ce se răcește, se pudreaza cu zahăr pudră. Se poate servi simplă sau cu o cremă de ciocolată, cum am procedat eu.
Pentru crema de ciocolată, se topeste ciocolata la baie de aburi, peste ea se toarnă frișcă lichida încălzită, se adaugă restul ingredientelor, se lasă la rece cateva ore.
Se mixeaza până capătă o structură aerata.
Se orneaza prăjitura cu crema și se servește.
Poftă bună!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postNoua tare mult ne place ... e delicioasa !
Musaca de cartofi cu carne si dovleceiReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii