Placintele cu carne de pui

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placintele cu carne de pui

Ingrediente

  • Foaia de aluat:
  • 180 g făină + extra
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 linguriţă praf de copt
  • oţet
  • Umplutura:
  • 2 pulpe de pui
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 1linguriţă lapte

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt , se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească , se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica . Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu Gem de Mere (de Post)
5
Dulciuri

Prajitura cu Gem de Mere (de Post)

Prajitura cu Gem de Mere (de Post)
Parteneri
Negresă cu dulceață de piersici și bezea
Bucataras.RO

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*

Negresă cu dulceață de piersici și bezea
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola