Placintele cu carne de pui

Postat pe: 04-05-2019
(0)

Ingrediente

Foaia de aluat:
180 g făină + extra
50 ml ulei
1 ou mare
1/2 linguriţă zahăr
1/2 linguriţă de sare
30 ml lapte
1 linguriţă praf de copt
oţet
Umplutura:
2 pulpe de pui
mărar proaspăt
sare
piper
Pentru uns:
1 gălbenuş
1linguriţă lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă compoziţia la frigider pentru 30 de minute.

Între timp se fierb pulpele de pui. Carnea se taie mărunt , se amestecă cu mărarul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

Aluatul se scoate pe blatul pudrat cu făină. Se mai pune făină cât să obţinem un aluat nelipicios, care se poate întinde.

Se taie cercuri cu un pahar, se pun în forma specială presărată cu făină ca să nu se lipească , se pune în mijloc carnea, se pliază forma, apoi se scoate cu grijă plăcinţica . Se pun toate în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu amestecul de gălbenuş şi lapte.

Se coc la 180 grade, încălzire sus/jos, pentru 30 de minute.

Se pot servi şi calde şi reci, simple sau cu sos.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele cu carne de pui" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placintele cu carne de pui