Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și în timpul postului.

Portii
6
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Ingrediente

  • 600 g hribi congelati
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de apa.

Mod de preparare

Hribii congelati vor fi scosi din congelatar cu cateva ore inainte sau seara si ii vom lasa sa se dezghete.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ceapa si usturoiul dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom toca marunt si le vom pune la calit intr-o cratita, pana devin sticloase. In acest timp curatam ardeii de codite si seminte, ii taiem cubulete si ii vom pune peste ceapa. Lasam cateva minute pana isi schimba culoarea apoi vom adauga si rosiile, care au fost taiate fie cubulete, fie date la blender si pasta de rosii. Hribii, mai

intai ii vom stoarce putin de apa lasata apoi ii vom taia, dar nu prea marunt si-i vom adauga peste legume; lasam 5 minute, apoi vom adauga sare, piper si apa. Vom lasa sa fiarba la foc mic pana vor fierbe bine atat hribii cat si legumele, apoi vom adauga verdeturile tocate marunt. Dupa ce a scazut apa o vom asezona, daca mai e nevoie apoi stingem focul. Tocanita noastra este gata si se poate servi alaturi de mamaliguta fierbinte si muraturi.
Este foarte delicioasa si o putem prepara in timpul postului, dar nu numai..!
Va doresc spor.

Daca v-a placut reteta noastra de tocanita de hribi cu legume, va invitam sa descoperiti si alte retete din colectia noastra: ciulama de hribi, paste cu hribi sau mancare de hribi.
Pofta buna!
Specific : Bucovina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

c

cristian • 09 Septembrie 2022, 11:38 foarte bun bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Supa de pui cu taitei lati
Bucataras.RO

Supa de pui cu taitei lati

Supa de pui cu taitei lati
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola