Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și în timpul postului.

Portii
6
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Ingrediente

  • 600 g hribi congelati
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 catei usturoi
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar de apa.

Mod de preparare

Hribii congelati vor fi scosi din congelatar cu cateva ore inainte sau seara si ii vom lasa sa se dezghete.
Mai intai ne vom ocupa de legume. Ceapa si usturoiul dupa ce au fost in prealabil curatate si spalate le vom toca marunt si le vom pune la calit intr-o cratita, pana devin sticloase. In acest timp curatam ardeii de codite si seminte, ii taiem cubulete si ii vom pune peste ceapa. Lasam cateva minute pana isi schimba culoarea apoi vom adauga si rosiile, care au fost taiate fie cubulete, fie date la blender si pasta de rosii. Hribii, mai

intai ii vom stoarce putin de apa lasata apoi ii vom taia, dar nu prea marunt si-i vom adauga peste legume; lasam 5 minute, apoi vom adauga sare, piper si apa. Vom lasa sa fiarba la foc mic pana vor fierbe bine atat hribii cat si legumele, apoi vom adauga verdeturile tocate marunt. Dupa ce a scazut apa o vom asezona, daca mai e nevoie apoi stingem focul. Tocanita noastra este gata si se poate servi alaturi de mamaliguta fierbinte si muraturi.
Este foarte delicioasa si o putem prepara in timpul postului, dar nu numai..!
Va doresc spor.

Daca v-a placut reteta noastra de tocanita de hribi cu legume, va invitam sa descoperiti si alte retete din colectia noastra: ciulama de hribi, paste cu hribi sau mancare de hribi.
Pofta buna!
Specific : Bucovina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

c

cristian • 09 Septembrie 2022, 11:38 foarte bun bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa