Ciulama de Hribi

Complexitate
redusa
Ciulama de Hribi

Ingrediente

  • 500 gr hribi din saramura
  • 2 cepe potrivite
  • un morcov-optional
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri smantana
  • piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Azi a fost duminica. Si imi cer scuze ca nu am facut clatitele cu ton pentru ca am avut o alta dorinta a lui Silvius pe lista. Si cum cine pofteste, gateste, a facut el ciulamaua de hribi ca la mama acasa: d

Am avut hribi culesi si pusi in saramura, trimisi de acasa. i-am desarat de cu seara si azi au fost gatiti.
Cum? Am pus la calit 2 cepe potrivite tocate marunt, dupa care am pus si hribii desarati si un morcov mic.

Dupa un minut-doua am pus apa pana la un deget deasupra lor si i-am lasat la foc mare pana la primul clocot. Cand a dat primul clocot am redus focul la jumate si i-am mai lasat un pic. Se desfac 2 linguri de faina in apa cu grija, sa nu raman cocoloase iar cand hribii sunt fierti de adauga in oala.

Se mesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca sau sa se faca cocoloase; daca vi se pare ca ati pus prea multa faina si se ingraosa prea mult mai puneti un pic de apa. Cand s. a fiert si faina, stingeti focul si puneti cam 2. 3 linguri de smantana si mestecati. Se serveste cu mamaliguta calda.
Nu am mai pus sare pt ca au fos tdin saramura. Morcovul l-am pus optional. Daca se face de post nu se mai pune smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie