Azi a fost duminica. Si imi cer scuze ca nu am facut clatitele cu ton pentru ca am avut o alta dorinta a lui Silvius pe lista. Si cum cine pofteste, gateste, a facut el ciulamaua de hribi ca la mama acasa: d
Am avut hribi culesi si pusi in saramura, trimisi de acasa. i-am desarat de cu seara si azi au fost gatiti.
Cum? Am pus la calit 2 cepe potrivite tocate marunt, dupa care am pus si hribii desarati si un morcov mic.
Dupa un minut-doua am pus apa pana la un deget deasupra lor si i-am lasat la foc mare pana la primul clocot. Cand a dat primul clocot am redus focul la jumate si i-am mai lasat un pic. Se desfac 2 linguri de faina in apa cu grija, sa nu raman cocoloase iar cand hribii sunt fierti de adauga in oala.
Se mesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca sau sa se faca cocoloase; daca vi se pare ca ati pus prea multa faina si se ingraosa prea mult mai puneti un pic de apa. Cand s. a fiert si faina, stingeti focul si puneti cam 2. 3 linguri de smantana si mestecati. Se serveste cu mamaliguta calda.
Nu am mai pus sare pt ca au fos tdin saramura. Morcovul l-am pus optional. Daca se face de post nu se mai pune smantana.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii