Paste cu Hribi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Hribi

Ingrediente

  • 300 g paste proaspete
  • (adica cele care la alimentara stau in frigider
  • nu pe raft)
  • 2 hribi destul de mari
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • (eu n-am avut si am inlocuit cu crema philadelphia)
  • parmezan (circa 2 linguri)
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ciupercile cu un servet curat de toate reziduurile de pamant se taie bucati si le punem la calit in putin ulei de masline si un catel de usturoi!

Am adaugat si cotoarele de patrunjel (frunzele le-am adaugat tocate marunt doar la sfarsit) si lasam la calit la foc mic, acoperind tigaia cu un capac asa incat ciupercile sa nu piarda complet apa!
Dupa zece minute putem sa punem pe foc si oala cu apa unde vor fierbe pastele! Eu am gasit niste paste foarte bune (un tip de taietei) dar erau foarte groase, pe cat erau de largi, pe atat erau de inalte si au ramas intacte la fiert!

Cand ciupercutele sunt gata adaugam o lingura de smantana asa incat sosul sa devina cremos si potrivim de sare si piper! La faza asta scoatem usturoiul si cotoarele de patrunjel care si-au facut deja datoria!

In tigaia cu ciuperci rasturnam pastele fierte, amestecam cu grija, se adauga parmezanul si patrunjelul tocat marunt. . . . . e voila:
O bunatate, va garantez!
Una dintre retetele de paste preferate sunt cele cu ciuperci, dar nu orice ciuperci, ci hribi!
Foarte rapide si simplu de facut!
Ingrediente pentru doua persoane (ar fi putut manca chiar trei).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura