Paste cu Hribi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Hribi

Ingrediente

  • 300 g paste proaspete
  • (adica cele care la alimentara stau in frigider
  • nu pe raft)
  • 2 hribi destul de mari
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • (eu n-am avut si am inlocuit cu crema philadelphia)
  • parmezan (circa 2 linguri)
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ciupercile cu un servet curat de toate reziduurile de pamant se taie bucati si le punem la calit in putin ulei de masline si un catel de usturoi!

Am adaugat si cotoarele de patrunjel (frunzele le-am adaugat tocate marunt doar la sfarsit) si lasam la calit la foc mic, acoperind tigaia cu un capac asa incat ciupercile sa nu piarda complet apa!
Dupa zece minute putem sa punem pe foc si oala cu apa unde vor fierbe pastele! Eu am gasit niste paste foarte bune (un tip de taietei) dar erau foarte groase, pe cat erau de largi, pe atat erau de inalte si au ramas intacte la fiert!

Cand ciupercutele sunt gata adaugam o lingura de smantana asa incat sosul sa devina cremos si potrivim de sare si piper! La faza asta scoatem usturoiul si cotoarele de patrunjel care si-au facut deja datoria!

In tigaia cu ciuperci rasturnam pastele fierte, amestecam cu grija, se adauga parmezanul si patrunjelul tocat marunt. . . . . e voila:
O bunatate, va garantez!
Una dintre retetele de paste preferate sunt cele cu ciuperci, dar nu orice ciuperci, ci hribi!
Foarte rapide si simplu de facut!
Ingrediente pentru doua persoane (ar fi putut manca chiar trei).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
4
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Blat de tort clasic
Bucataras.RO

Blat de tort clasic

Blat de tort clasic
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate