Paste cu Hribi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Hribi

Ingrediente

  • 300 g paste proaspete
  • (adica cele care la alimentara stau in frigider
  • nu pe raft)
  • 2 hribi destul de mari
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de smantana
  • (eu n-am avut si am inlocuit cu crema philadelphia)
  • parmezan (circa 2 linguri)
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata ciupercile cu un servet curat de toate reziduurile de pamant se taie bucati si le punem la calit in putin ulei de masline si un catel de usturoi!

Am adaugat si cotoarele de patrunjel (frunzele le-am adaugat tocate marunt doar la sfarsit) si lasam la calit la foc mic, acoperind tigaia cu un capac asa incat ciupercile sa nu piarda complet apa!
Dupa zece minute putem sa punem pe foc si oala cu apa unde vor fierbe pastele! Eu am gasit niste paste foarte bune (un tip de taietei) dar erau foarte groase, pe cat erau de largi, pe atat erau de inalte si au ramas intacte la fiert!

Cand ciupercutele sunt gata adaugam o lingura de smantana asa incat sosul sa devina cremos si potrivim de sare si piper! La faza asta scoatem usturoiul si cotoarele de patrunjel care si-au facut deja datoria!

In tigaia cu ciuperci rasturnam pastele fierte, amestecam cu grija, se adauga parmezanul si patrunjelul tocat marunt. . . . . e voila:
O bunatate, va garantez!
Una dintre retetele de paste preferate sunt cele cu ciuperci, dar nu orice ciuperci, ci hribi!
Foarte rapide si simplu de facut!
Ingrediente pentru doua persoane (ar fi putut manca chiar trei).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti