Ingrediente
● pt 8 portii : |
● 1 kg burta prefiarta si feliata |
● 500 gr oase de porc (daca se poate sa fie de la ceafa sau cotlet) cu carnita pe ele |
● 6 l apa |
● 4 morcovi |
● 2 radacini patrunjel |
● 1 ceapa razuita fin |
● 2 linguri rama |
● 2 capatani de usturoi |
● sare |
● 3 foi dafin |
● 100 ml otet |
● piper boabe |
● zeama de la ardei iute conservat in otet (un borcan de cca 400 ml) |
● 500 gr smantana |
● 4 galbenusuri de ou |
● 2 linguri de faina |
Mod de preparare
Burta prefiarta si feliata o punem separat, in oala cu presiune impreuna cu 100 ml de otet, apa, sare 1 lingurita, cu foile de dafin, 1/2 capatana usturoi si piperul boabe la fiert ptr 30 minute de cand a inceput sa fiarba. Se scoate apoi si se spala in doua, trei ape si se lasa la stors.
Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.
Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.
Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.
Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .
Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de burta (VI)" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp in alta oala punem oasele la fiert cu 1 lingura de sare si il spumam intre timp.
Morcovii si patrunjelul se curata si se taie felii subtiri, usturoiul cca. 6 catei se piseaza, ceapa se razuie , si toate acestea se calesc pe 2 linguri de rama.
Cand carnea a fiert , se scot oaselesi se desprinde carnea . Zeama se strecoara si se adauga la ea legumele calite. Se lasa sa fiarba pe jumate apoi se adauga bucatile de carne desprinse de pe oase si burta ca mai sus pregatita. Se fierb asa impreuna pana ce legumele sunt bine fierte. Se mai potriveste de sare daca e nevoie. Cand legumele au fiert turnam otetul de pe ardeii iuti (daca nu aveti asa ceva, se poate folosi zeama de la gogosari iuti , ce se gasesc in comert ) si lasam sa dea din nou in clocot.
Intre timp pregatim maiaua ptr ciorba in felul urmator: intr-un vas punem 4 galbenusuri de oua si 2 linguri de faina si 4 catei de usturoi pisat si amestecam bine adaugand treptat si smantana pana se om ogenizeaza. Se adauga treptat apoi din zeama fierbinte tot cate putin amestacand continuu pana se subtiaza apoi totul se toarna la ciorba . Se lasa sa dea un clocot ,si apoi se ia de pe foc .
Se serveste fierbinte cu ardei iuti prospeti sau murati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de burta (VI)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
avmediaprod
• 31.07.2010 10:54:33
Buna Leila! In loc de burta, nu as putea folosi piept de pui ? multumesc frumos o zi buna :)
Leila
• 13.04.2009 21:23:23
Nu stiu daca ai observat simonica , dar in ciorba mea nu vezi urma de piper boabe . Gogosarii nu ii pun la ciorbica doar zeama de pe ei eventual.
simonica37
• 12.04.2009 11:14:00
daca-mi permiti o sa mai adaug citeva sugestii invatate pe propria piele:
-ca sa nu fie inestetice prin ciorba boabele e piper ,foile de dafin si cateii de usturoi ii poti pune intr-un sacuet de tifon pe care-l poti scoate cu usurinta
-pentru un plus de gust si aspect taie marunt gogosari rosii din borcan
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.08.2010 12:53:58
Avmediaprod, imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund , dar am fost plecata din localitate :) . Daca folosesti piept de pui , atunci putem spune ca mai e un pic si prepari delicioasa ciorba radauteana :)) . In schimb , imi permit sa iti sugerez sa folosesti in loc de burta , pipota de pui, curcan sau de ce nu chiar si de gasca .
Toate cele bune , si sa ai spor la gatit !