Pandispan cu mere si budinca

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pandispan cu mere si budinca

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un cub de unt
  • 1,5 kg mere
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3-4 linguri zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 patratele ciocolata

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Amestecam merele rase cu zaharul vanilat si le destribuim intr-o tava unsa cu unt. Daca doriti o prajitura mai dulce, puteti adauga si 2-3 linguri de zahar in mere.

Pentru pandispan, mixam albusurile spuma cu sarea si cele 6 linguri de zahar, adaugam galbenusurile si apoi, faina amestecata cu praful de copt (se poate si fara praf de copt).

Turnam compozitia de pandispan peste mere, uniformizam bine si introducem tava in cuptorul incins, pana se rumeneste blatul (30-35 de minute).

Scoatem tava din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe o alta tava.

Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic, cu 500 ml lapte si 3-4 linguri de zahar.

Distribuim budinca racorita peste mere, iar peste budinca, razuim putina ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici