Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de rosii si un strat cremos de sos bechamel, rumenit la cuptor. Este un fel principal consistent si savuros, ideal pentru mesele in familie.
Pregatirea vinetelor: Taie vinetele felii subtiri, presara sare peste ele si lasa-le 30 de minute sa isi lase zeama. Clateste-le si sterge-le cu un prosop. Prajeste-le usor in tigaie sau coace-le in cuptor cu putin ulei pana se rumenesc. Umplutura de carne: Caleste ceapa in ulei de masline, adauga usturoiul, apoi carnea tocata. Cand isi schimba culoarea, adauga rosiile, pasta de tomate, vinul si condimentele. Fierbe totul pana scade lichidul si se formeaza un sos gros.
Sosul bechamel: Topeste untul, adauga faina si amesteca bine. Toarna treptat laptele cald, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana se ingroasa. Ia de pe foc, adauga oul batut, branza si nucsoara. Asamblarea: Intr-un vas termorezistent, pune un strat de vinete, apoi un strat de carne, iarasi vinete si tot asa. La final, toarna sosul bechamel si niveleaza. Coacerea: Da vasul la cuptor la 180°C timp de 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Lasa sa se raceasca putin inainte de taiere.
Este un preparat savuros, perfect pentru mesele de familie sau ocazii speciale.
De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii