Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup, otet balsamic si condimente le confera un gust intens si o textura lipicioasa. Coapte la cuptor pana devin aurii si glazurate, aceste aripioare sunt ideale pentru a fi servite alaturi de seminte de susan si ceapa verde. Perfecte pentru cine in familie sau petreceri, aripioarele lipicioase vor fi cu siguranta pe placul tuturor.

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Seminte de susan si ceapa verde tocata, pentru decor (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul balsamic, uleiul de masline, usturoiul pisat, ghimbirul ras, boiaua de ardei dulce, pudra de usturoi, sarea si piperul. Adauga aripioarele de pui in bol si amesteca-le bine pentru a le acoperi uniform cu marinada. Acopera bolul si lasa aripioarele la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore, de preferat peste noapte pentru un gust mai intens. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Aseaza aripioarele marinate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aripioarele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de gatire, pana cand sunt bine facute si au o glazura lipicioasa. Scoate aripioarele din cuptor si presara deasupra seminte de susan si ceapa verde tocata, daca doresti. Serveste aripioarele calde, alaturi de o garnitura la alegere.

Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: aripioare in aluat crocant, aripioare cu fulgi de porumb sau aripioare de pui la cuptor
sau
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie