Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup, otet balsamic si condimente le confera un gust intens si o textura lipicioasa. Coapte la cuptor pana devin aurii si glazurate, aceste aripioare sunt ideale pentru a fi servite alaturi de seminte de susan si ceapa verde. Perfecte pentru cine in familie sau petreceri, aripioarele lipicioase vor fi cu siguranta pe placul tuturor.

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Seminte de susan si ceapa verde tocata, pentru decor (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca sosul de soia, mierea, ketchup-ul, otetul balsamic, uleiul de masline, usturoiul pisat, ghimbirul ras, boiaua de ardei dulce, pudra de usturoi, sarea si piperul. Adauga aripioarele de pui in bol si amesteca-le bine pentru a le acoperi uniform cu marinada. Acopera bolul si lasa aripioarele la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore, de preferat peste noapte pentru un gust mai intens. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Aseaza aripioarele marinate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aripioarele timp de 25-30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului de gatire, pana cand sunt bine facute si au o glazura lipicioasa. Scoate aripioarele din cuptor si presara deasupra seminte de susan si ceapa verde tocata, daca doresti. Serveste aripioarele calde, alaturi de o garnitura la alegere.

Daca v-a placut reteta noastra, atunci va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: aripioare in aluat crocant, aripioare cu fulgi de porumb sau aripioare de pui la cuptor
sau
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Negresa (III)
4
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
5
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Parteneri
Tocana cu carne de porc si ardei copt
Bucataras.RO

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Imi plac ardeii copti, ceapa calita si binenteles leguma porcu'.......:)))))

Tocana cu carne de porc si ardei copt
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala