Aripioare in aluat crocant

Postat pe: 20-10-2016
(0)

Ingrediente

12 aripioare de pui intregi
2 oua
1/2 cutie de bere blonda
faina cat sa iasa un aluat ca de clatite
piper
cimbru
ulei pentru prajit
sare
Sos picant de rosii:
4 rosii potrivite bine coapte
1 ceapa mai mica
2 linguri ulei
cimbru
sare
chili sau piper proaspat macinat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

4 portii
Saram si piperam aripile, apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora. Batem ouale, adaugam faina, un praf de sare, cimbru si amestecam bine. Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie. Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt. Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru, sare, chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote. Daca vrem un sos mai fin, il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender. Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aripioare in aluat crocant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aripioare in aluat crocant