Aripioare in aluat crocant

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Aripioare in aluat crocant

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui intregi
  • 2 oua
  • 1/2 cutie de bere blonda
  • faina cat sa iasa un aluat ca de clatite
  • piper
  • cimbru
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • Sos picant de rosii:
  • 4 rosii potrivite bine coapte
  • 1 ceapa mai mica
  • 2 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • chili sau piper proaspat macinat

Mod de preparare

Saram si piperam aripile, apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora. Batem ouale, adaugam faina, un praf de sare, cimbru si amestecam bine. Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie. Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt. Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru, sare, chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote. Daca vrem un sos mai fin, il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender. Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici