Budinca cu dovlecei si telemea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu dovlecei si telemea

Ingrediente

  • 600 g dovlecei decojiti si fara seminte
  • 250 g telemea
  • 1 morcov(cca150g)
  • o ceapa mare
  • 180 g faina
  • 5 oua
  • 60 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o legatura de marar

Mod de preparare

O budinca usoara , delicioasa si plina de vitamine.

Dovleceii, morcovul si branza le dam pe razatoarea cu orificii mari.
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o stercuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Dupa racire se portioneaza. Se poate servi si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
Bucataras.RO

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos

    O supă cremă fină și tare gustoasă, numai bună de savurat  pe perioada postului mare. Consider că...

Supa din cartof dulce cu lapte de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola