Morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina se iate cubulete si se calesc in apa si 2 linguri de ulei. Se completeaza apoi cu 3,5 - 4 l de apa clocotita, se adauga ceapa intreaga si ardeiul, sarea, pana sunt fierte legumele. La urma adaugam frunzele de leustean si/sau patrunjel si acrim dupa preferinta cu zeama de lamaie sau bors.
Pentru perisoare, calim cepele tocate marunt, adaugam orezul spalat si 1/2 cana apa si lasam pe foc pana orezul este aproape fiert. Adaugam restul ingredientelor (la varianata de post: granulele de soia si fainurile+condimentele, la varianta cealalta: grisul, pesmetul nuca macinata si ouale batute ca pentru omleta), formam perisoarele si le fierbem in apa cu sare. Apoi le transferam in oala cu supa de legume. Optional, se poate adauga si smantana.
Prefer varianta de post pentru perisoare, deoarece varianta cu nuca inchide putin ciorba la culoare. Dar la gust, sunt foarte bune ambele tipuri de perisoare.
Fierb separat perisoarele pentru a obtine o ciorba clara la final. Se mai intampla sa se sfarme unele perisoare, dar ca sa previn un "dezastru"in acest sens, pun la inceput doar una singura la fiert si ajustez compozitia cu inca putina faina daca se sfarma.
E delicioasa!!!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorLa noi prajiturile cu fructe sunt tare placute. Daca au si o crema, atunci sunt perfecte, in special pentru ai mei. Aveam...
Desert prajitura cu jeleu de zmeura si crema de cafeaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii