Spirale Turcesti

Complexitate
redusa
Spirale Turcesti

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • -10 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -125 ml lapte batut
  • -125 ml apa minerala carbogazoasa
  • -60 ml ulei
  • -1 albus
  • -375 g faina
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte batut, pentru uns
  • Altele:
  • -300 g branza usor sarata / amestec de branza de vaci proaspata, bine scursa de zer, cu telemea de oaie
  • -ulei, pentru uns aluatul si planul de lucru
  • -seminte pentru presarat (susan, mac, chimen, negrilica, etc) optional

Mod de preparare

Frecati drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Bateti putin cu o furculita, cat sa se omogenizeze, laptele batut, apa minerala, uleiul, albusul si drojdia lichefiata.
Turnati cate putin din compozitia lichida peste sarea si faina cernuta intr-un bol, amestecand intai cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati energic coca.
Trebuie sa obtineti un aluat neted, nelipicios. La nevoie puteti adauga 1- 2 linguri de apa minerala (daca aluatul este prea vartos) sau 1- 2 linguri faina (daca aluatul este prea moale).

Impartiti aluatul in 12 bucati egale, ungeti-le cu ulei si asezati-le pe o farfurie mare.
Inveliti cu folie alimentara si lasati in repaus 15 min, la temperatura camerei.

Pe rand, luati fiecare bucata si intindeti cu sucitorul intr-o foaie rotunda, cu o grosime de cca 1 mm, pe planul de lucru uns cu ulei.
Asezati discurile pe masura ce au fost intinse pe o alta farfurie plata, suprapunandu-le, avand grija sa le stropiti pe fiecare in parte cu 1-2 lingurite de ulei.
Acoperiti-le din nou cu folie alimentara si lasati inca 15 min la odihna.

Rasturnati farfuria cu discurile de aluat pe planul de lucru uns cu ulei. In felul acesta veti avea deasupra discul pe care l-ati intins primul.
Se ia pe rand cate un disc si pe planul de lucru uns cu ulei se intinde cu sucitorul intr-o foaie de aluat foarte subtire, transparenta.
Stropiti aluatul cu inca 1 lingura buna de ulei, apoi presarati branza pe mijlocul foii.
Rulati aluatul sub forma de sul, invartiti-l apoi sub forma de spirala (melc) si introduceti capatul liber sub placinta formata.
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus usor batut cu iaurt.
Presarati cu seminte, optional.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti imediat placintele din tava pe servetele absorbante, lasati cateva minute, apoi transferati pe un gratar si lasati la racorit.

Serviti spiralele caldute sau reci.
Aceste spirale sunt superbe, cu un gust minunat si o textura incantatoare si nici pe departe uleioase cum s-ar putea crede la o prima lectura a retetei.

Surpriza vine la degustare, cand, in interiorul spiralelor, veti intalni alternand straturile crocante cu cele moi, accentuate de gustul minunat al branzei topite - coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute