Ingrediente

250 grtelemea de vaca sau oaie
250 gr margarina
2 oua
400 grfaina
sare
chimen, mac, susan, parmezan

Mod de preparare

Amestecam branza rasa cu margarina , 1 ou si faina. Daca vrem ca saleurile sa iasa putin mai sarate, adaugam si putina sare. Branza se poate folosi jumatate de vaca(125 gr) si jumatate de oaie(125 gr.) sau numai de vaca sau oaie.
Dupa ce am facut aluatul ,il intindem in foaie nu prea subtire ,circa 1cm ,taiem bastonase.Celalalt ou il batem bine si cu el ungem saleurile,deasupra presaram mac, chimen,susan sau parmezan. Le punem in cuptor ,la foc potrivit ,cuptorul incalzit.


Saleurile raman moi cateva zile ,daca le conservam acoperite, cu o folie de plastic pentru alimente.
Din 200 gr.faina, mi-au iesit 2 tavi de saleuri.




Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Saleuri cu telemea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

amycrys
•  17.06.2011 15:24:41

foooaaarteee bune ;)

nicoleta64
•  12.05.2011 11:37:18

Buna Darici Dara!
Stiu... nu te mai opresti cand incepi sa manaci din ele. Ma bucur ca ti-au placut ! Data viitoare lasi curat in bucatarie si o sa vezi ca mama nu mai zice nimic ;-) ciao!

darici_dara
•  11.05.2011 23:44:10

Buna..chiar akm mam inregistrat..e vreo 00 noptea..sa va povestesc..am 13 ani si sunt singura acasa...imi era cam foame asa ca am decis sa fac la 23 saratelele astea..cand vine mami o sa imi dea cu tava in cap ca am fkt o mizerie...dar saratelele au iesit foarte bune..am mancat deja o tava...jur..:)

florina38
•  29.01.2010 20:35:21

FOOOOOOOOOOOOOARTE BUNE!!!!!!!!!

madallina
•  29.08.2009 21:20:40

buune de rontait...dar provoaca dependenta :)

nicoleta64
•  02.01.2009 17:04:40

Totati, nu-i nimic ca ai pus doua oua in aluat. Se coc la o temperatura medie si pana devin aurii; se fac destul de repede, cuptorul sa fie cald.
Aluatul nu se pune la rece,le faci imediat.

totati
•  01.01.2009 01:20:08

1). N-am citit reteta cu atentie si am pus cele 2 oua in aluat! Nu s-a intimplat nici-o nenorocire.
2). Am adaugat un praf de copt (baking powder) marca Dr. Oestker, 14g.
3). Nu am stiut la ce temperatura sa le coc - am folosit 350F (sint in USA) - si cit timp!
4). Dupa ce aluautul e gata, trebuie lasat la rece sau se pune la copt imediat?

lucia_bp
•  23.11.2008 18:06:45

Foarte bune de rontait la televizor sau la o "bere"

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Saleuri cu telemea