Ingrediente

Aluatul:
250 gr faina
125 gr margarina
100 gr smantana
1 ou
1 lingura otet
un varf de sare
Umplutura:
80 gr branza de vaci
100 gr branza feta (sau telemea de oaie)
1 ou
3 linguri de parmezan ras (facultativ)
sare
mac, susan (facultativ)

Mod de preparare

Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.

Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram.

Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pateuri cu branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  07.12.2015 06:18:23

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

nicoleta64
•  28.08.2013 00:25:00

Elenacosor: ma bucur ca ti-au iesit ! Sper ca ti-au si placut. :-)

elenacosor
•  27.08.2013 20:28:21

Mi-a iesit. Multumesc!

dumiany
•  08.11.2010 08:30:00

superr reteta.

andrush_2099
•  01.11.2009 19:46:02

iammiii....o sa incerc si eu...super

madallina
•  29.08.2009 21:17:40

iuhuu! imi plac extramega muult

pussycat
•  21.01.2009 13:05:48

super reteta asta ..chiar vroiam sa fac niste pateuri si cautam o reteta ptr aluat.

maria MIHULESCU
•  07.11.2007 13:47:48

Nicoleta, esti o comoara la casa omului. Felicitari ! Usoara de preparat si rapida de mancat!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pateuri cu branza