Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa prajire. Simplu de realizat si ideale pentru orice ocazie.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand o lingura de zahar. Lasa amestecul sa stea aproximativ 5-10 minute, pana devine spumos. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Adauga ouale, untul topit, extractul de vanilie si amestecul de drojdie. Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios.
Daca este prea lipicios, mai adauga putina faina. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera-l cu un prosop curat. Lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de aproximativ 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm.
Taie cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde. Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar sa nu fumege. Prajeste gogosile in uleiul incins, cateva pe rand, pana devin aurii pe ambele parti. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Dupa ce gogosile s-au racit putin, foloseste un pos sau o seringa de patiserie cu varf lung si subtire pentru a le umple cu crema sau gem. Introdu varful posului intr-o parte a fiecarei gogosi si apasa usor pentru a adauga umplutura. Presara zahar pudra peste gogosi. Serveste-le calde si bucura-te de gustul lor delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: reteta gogosi pufoase cu branza, reteta gogosi glazurate cu ciocolata sau gogosi de post
Pofta buna!
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii