Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa prajire. Simplu de realizat si ideale pentru orice ocazie.

Gogosi umplute

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prajit
  • Umplutura: gem, ciocolata, crema de vanilie, crema de ciocolata, crema de fructe, etc.
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand o lingura de zahar. Lasa amestecul sa stea aproximativ 5-10 minute, pana devine spumos. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Adauga ouale, untul topit, extractul de vanilie si amestecul de drojdie. Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios.

Daca este prea lipicios, mai adauga putina faina. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera-l cu un prosop curat. Lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de aproximativ 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm.

Taie cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde. Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar sa nu fumege. Prajeste gogosile in uleiul incins, cateva pe rand, pana devin aurii pe ambele parti. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Dupa ce gogosile s-au racit putin, foloseste un pos sau o seringa de patiserie cu varf lung si subtire pentru a le umple cu crema sau gem. Introdu varful posului intr-o parte a fiecarei gogosi si apasa usor pentru a adauga umplutura. Presara zahar pudra peste gogosi. Serveste-le calde si bucura-te de gustul lor delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: reteta gogosi pufoase cu branza, reteta gogosi glazurate cu ciocolata sau gogosi de post

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort Ecler Dukan
Bucataras.RO

Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...

Tort Ecler Dukan
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti