Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa prajire. Simplu de realizat si ideale pentru orice ocazie.
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand o lingura de zahar. Lasa amestecul sa stea aproximativ 5-10 minute, pana devine spumos. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Adauga ouale, untul topit, extractul de vanilie si amestecul de drojdie. Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios.
Daca este prea lipicios, mai adauga putina faina. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera-l cu un prosop curat. Lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de aproximativ 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm.
Taie cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde. Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar sa nu fumege. Prajeste gogosile in uleiul incins, cateva pe rand, pana devin aurii pe ambele parti. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Dupa ce gogosile s-au racit putin, foloseste un pos sau o seringa de patiserie cu varf lung si subtire pentru a le umple cu crema sau gem. Introdu varful posului intr-o parte a fiecarei gogosi si apasa usor pentru a adauga umplutura. Presara zahar pudra peste gogosi. Serveste-le calde si bucura-te de gustul lor delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: reteta gogosi pufoase cu branza, reteta gogosi glazurate cu ciocolata sau gogosi de post
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersiciPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Comentarii