Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de portocal si branza de vaci.
Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, la final framantam cu mainele unse cu ulei, trebuie sa rezulte un aluat moale si nelipicios.
Acoperim si lasam la dopsit, cca. 1 ora, intr-un loc cald.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara groasa de cca 0,5 cm. Taiem fasii de aluat pe care le vom impleti, unind capetele.
Le vom praji pe ambele parti, intr-un ceaun in care am pus ulei din plin (eu am pus 1 l) ca sa le putem praji in baie de ulei.
Le scoatem pe servetele absorbante si le pudram cu zahar pudra.
Este o toamna bogata in mere, asa ca am pegatit o noua prajitura cu mere. Cautam o reteta de linzer care sa imi aduca aminte...
Desert Linzer cu mereAceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii