Curatam ceapa, morcovul. Spalam legumele si verdeata. Tocam ceapa si verdeata, radem morcovul.
Punem la incins cateva linguri de ulei masline intr-o tigaie, punem ceapa si morcovul la calit.
Cand ceapa devine transparenta, adaugam carnea tocata. Amestecam cu legumele si lasam sa se rumeneasca. Adaugam cateva linguri sos de soia si sare cu condimente. Spre final adaugam verdeata.
Lasam sa se prepare bine carnea, apoi dam deoparte.
Pornim cuptorul, incalzim la 180 grade.
Spargem si batem un ou intr-un castron.
Desfacem pachetul cu foi de placinta. Pe fiecare 2-3 foi, ungem cu putin ou batut, punem cateva linguri de carne si rulam, strangand capetele pe dedesupt.
Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam placintele si le ungem pe deasupra cu ou batut.
Dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 minute maxim.
Cand devin rumene, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mere
Comentarii