Lasagne cu Creier si 2 Feluri de Sos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lasagne cu Creier si 2 Feluri de Sos

Ingrediente

  • - 600-800 g creier de porc (proaspat sau congelat)
  • - otet
  • - sare
  • - 5- 6 boabe de piper
  • - 2 foi de dafin
  • - 1 ceapa tocata marunt
  • - 1 morcov ras pe razatoarea mare
  • - ulei
  • - 3 linguri rosii taiate cubulete (din rosii proaspete sau din conserva) Sos Bechamel
  • - 4 linguri faina
  • - 80 g unt
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - 800 ml lapte
  • - cascaval ras, dupa gust
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • -½ lingurita nucsoara sau dupa gust
  • Sos de Spanac
  • - 2 linguri faina
  • - 50 g unt
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 400 ml lapte
  • - cascaval ras, dupa gust
  • - 200 g spanac congelat, bine scurs / proaspat, fiert si tocat
  • - sare
  • - piper, proaspat macinat
  • Altele
  • - unt, pentru tava
  • - 9 foi Lasagne
  • - 100 g cascaval ras / parmezan sau dupa gust
  • - 1 ou

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat otetul (ca sa iasa tot sangele din el).
Scurgeti si curatati creierul de pielita si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare, 1 lingura otet, boabele de piper si foile de dafin.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in cubulete de 3-4 cm.
Separat, caliti al dente ceapa si morcovul in putin ulei incins.
Adaugati rosiile, cubuletele de creier si lasati la foc mic, doar cat sa se imprieteneasca aromele, amestecand cu grija ca sa nu se sfarme creierul.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.

Sos Bechamel
Caliti putin faina in amestecul incins de unt si ulei. Stingeti cu laptele turnat in fir subtire si lasati la foc mic, pana se ingroasa, dar ramane totusi fluid, amestecand continuu.
Dati deoparte, adaugati cascavalul ras, condimentati cu sare, piper, nucsoara (dupa gust) si omogenizati bine pana ce cascavalul este topit. Dati deoparte.

Sos de spanac
Pregatiti din ingredientele indicate un sos bechamel ca mai sus. Inglobati pe langa cascaval ras si spanac, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.

Asamblare
Puneti un strat din sosul bechamel intr-un vas termorezistent uns cu unt (inclusiv peretii laterali). Pastrati 4-5 linguri din sosul bechamel.
Acoperiti cu foi de lasagne, asezate unele langa altele.

* Daca foile de lasagne sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte.

Turnati deasupra un strat format din ½ din sosul de spanac, urmat apoi de ½ din umplutura de creier, inca 3-4 linguri de sos alb si putin cascaval / parmezan, ras.
Repetati ordinea: foi, spanac, creier, sos alb si terminati cu foi de lasagne.
Adaugati in sosul bechamel ramas oul usor batut si turnati peste ultimul strat de foi lasagne, apoi presarati uniform cu cascaval / parmezan ras.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 40-50 min, la 180 grade sau pana ce foile sunt facute.
Scoateti din cuptor si lasati 5-10 min sa se odihneasca si racoreasca.

Serviti portionat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie