Sufleu Din Mazare Uscata

Complexitate
redusa
Sufleu Din Mazare Uscata

Ingrediente

  • -500 g mazare uscata
  • -75 g unt (aproximativ 3 linguri rase)
  • -75 g faina (3 linguri cu varf)
  • -500-600 ml lapte
  • -50 g cascaval ras (eu am pus 100g)
  • -50 g telemea(eu am avut branza Akadia si am folosit 100 g)
  • -3 oua
  • -100 g smantana groasa(am folosit aprox 200 g)
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Mazarea uscata, aleasa si bine spalata in mai multe ape, pana ce acesta va fi limpede se pune circa 2 ore, la muiat, in apa rece. Eu am pus-o de cu seara.
Apoi se fierbe, in aceeasi apa, usor sarata, pana se inmoaie bine, indepartandu-se spuma care se formeaza, mereu. Se strecoara, se paseaza (eu am avut mazarea in jumatati de bob de aceea am lasat-o asa) si se aseaza intr-un vas pentru cuptor (yena), uns cu unt.

Eu am amestecat mazarea cu 50 g branza si am condimentat-o.

Se prepara un sos alb din 2 linguri unt, in care se prajeste putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, stingem cu lapte (la temperatura camerei) si mai lasam putin pe foc mic, amestecand, pana se leaga.
Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga cascavalul ras, din care oprim circa 3 linguri, branza pasata (sau sfaramata), 100 g smantana si galbenusurile care se incorporeaza pe rand, omogenizand dupa fiecare.
Se potriveste de sare si piper. .

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu restul de unt topit si racit si se presara cu cele 3 linguri oprite de cascaval ras.
Se da la cuptor, 45 min. sau pana se formeaza o crusta frumoasa, rumenita si sufleul este intarit.
Se serveste fierbinte, neaparat cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
Placintele cu carne de pui
4
Aperitive

Placintele cu carne de pui

Placintele cu carne de pui
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Desert tort cu mango caramelizat
Bucataras.RO

Desert tort cu mango caramelizat

Desert tort cu mango caramelizat
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola