Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos condimentat cu rosii, ardei, ceapa si ierburi aromatice, gatite impreuna pana cand ouale sunt coapte, iar sosul devine aromat, oferindu-ne o explozie de gusturi si arome delicioase.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Shakshuka

Ingrediente

  • o ceapa uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 carnat chorizo picant (optional)
  • 2 - 3 rosii coapte
  • 200 ml suc de rosii
  • 4 oua
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • burrata (mozzarella)
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se spala, se taie cuburi.
Intr-un vas, se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa, usturoiul zdrobit usor si un praf de sare. Se adauga carnatul feliat.
Odata rumenite, se adauga rosiile taiate cuburi, se lasa cateva minute sa se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii. Se potriveste gustul (sare, piper), apoi se adauga cate un ou crud in sosul de rosii.
Se lasa pe foc pana se gatesc ouale si scade sosul, iar la final se pune in mijloc o bucata de burrata sau mozzarella proaspata. Se garniseste cu patrunjel verde tocat sau dupa gust.

Daca v-a placut reteta noastra de shakshuka, atunci va invitam sa incercati si altete, de exemplu reteta de rulouri cu spanac si telemea, reteta de placinte cu branza sarata, reteta de tarta cu verdeturi de primavara sau reteta de supa crema de mazare cu spanac

View on old.reteteculinare.ro Edit

View on old.reteteculinare.ro Edit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)