Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos condimentat cu rosii, ardei, ceapa si ierburi aromatice, gatite impreuna pana cand ouale sunt coapte, iar sosul devine aromat, oferindu-ne o explozie de gusturi si arome delicioase.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Rosiile se spala, se taie cuburi.
Intr-un vas, se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa, usturoiul zdrobit usor si un praf de sare. Se adauga carnatul feliat.
Odata rumenite, se adauga rosiile taiate cuburi, se lasa cateva minute sa se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii. Se potriveste gustul (sare, piper), apoi se adauga cate un ou crud in sosul de rosii.
Se lasa pe foc pana se gatesc ouale si scade sosul, iar la final se pune in mijloc o bucata de burrata sau mozzarella proaspata. Se garniseste cu patrunjel verde tocat sau dupa gust.
Daca v-a placut reteta noastra de shakshuka, atunci va invitam sa incercati si altete, de exemplu reteta de rulouri cu spanac si telemea, reteta de placinte cu branza sarata, reteta de tarta cu verdeturi de primavara sau reteta de supa crema de mazare cu spanac
View on old.reteteculinare.ro Edit
View on old.reteteculinare.ro Edit
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii