Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tarta cu verdeturi de primavara-reteta de post

Ingrediente

  • -un castronel de urzici,
  • -un castronel de leurda,
  • -100 gr. nuci,
  • -50 gr. migdale,
  • -un mix de gogosari, taiati si pusi la congelator inca din vara,
  • -200 ml.ulei, (100 ml.ulei de floarea soarelui si 100 ml.ulei de masline,)
  • -300 ml. apa minerala,
  • -500 gr. faina de grau,
  • -1 plic praf de copt,
  • -1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • -1 lingurita sare,
  • -1/4 lingurita piper macinat,
  • -1/4 lingurita cimbru.

Mod de preparare

Se clatesc urzicile si se pun la fiert, se da doar un clocot dupa care se opreste focul, se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
Se clateste leurda si se taie marunt, dar nu prea marunt, ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
Intr-un vas se pune apa minerala, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, sare, faina de grau in amestec cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga urzica tocata, leurda taiata, piper macinat, cimbru, nucile, migdalele, un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt, daca nu se lipeste aluatul de scobitoare, inseamna ca tarta este gata, se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Victoria
2
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Bucataras.RO

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa...

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino