Se clatesc urzicile si se pun la fiert, se da doar un clocot dupa care se opreste focul, se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
Se clateste leurda si se taie marunt, dar nu prea marunt, ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
Intr-un vas se pune apa minerala, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, sare, faina de grau in amestec cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga urzica tocata, leurda taiata, piper macinat, cimbru, nucile, migdalele, un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt, daca nu se lipeste aluatul de scobitoare, inseamna ca tarta este gata, se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii