Se clatesc urzicile si se pun la fiert, se da doar un clocot dupa care se opreste focul, se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
Se clateste leurda si se taie marunt, dar nu prea marunt, ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
Intr-un vas se pune apa minerala, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, sare, faina de grau in amestec cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga urzica tocata, leurda taiata, piper macinat, cimbru, nucile, migdalele, un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt, daca nu se lipeste aluatul de scobitoare, inseamna ca tarta este gata, se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii