Placinte cu branza sarata

Portii
20
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza sarata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550 gr făină de grâu 000
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 1 lgta zahăr
  • 1 lgta sare
  • 300 gr iaurt natur
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă
  • Umplutura:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 250 gr telemea de capră
  • 3 ouă
  • 3-4 lg iaurt/ smântână

Mod de preparare

Ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei, să nu fie folosite direct de la frigider.

Drojdia proaspătă se pune într-un castronel cu o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze.
Separat, într-un vas curat, se cerne făina cu sarea. Se face un locaș și se adaugă maiaua, se amestecă ușor, apoi se adaugă ouăle, iartul. Se amestecă mai întâi cu o lingură de lemn, apoi se frământă cu mâna, adăugând la final, câte puțin ulei, până se obține un aluat nelipicios.
Notă: cu cât frământați mai mult, cu atât va cere făină mai multă, însă recomandarea mea e să frământați doar până se omogenizează.
Se lasă în castron, se acoperă cu un ștergar curat și se așază vasul într-un loc călduț, ferit de curent de aer rece.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
Într-un vas, se fărâmițează brânza de vaci. Telemeaua (de obicei o brânză uscată) se rade mărunt și se pune peste brânza de vaci. Se amestecă cele două brânzeturi să se repartizeze uniform, apoi se adaugă iartul sau smântână. Se potrivește gustul cu sare. Eu am mai pus foarte puțină. Se adaugă și ouăle și se amestecă foarte bine compoziția. Se dă deoparte.

Se preincalzeste cuptorul, la 180 grade C.

Puteți forma cornuri, melcișori, plăcinte, cum vă place. Eu am făcut sub formă de melcișori. Este cel mai rapid mod.
Se infaineaza planseta de lucru. Aluatul se scoate si se mai framanta putin, apoi se împarte în două porții egale. Se întinde fiecare în strat egal. Se întinde uniform jumătate din cantitatea de brânză, se rulează strâns aluatul, apoi se taie porții mici. Se procedează și cu cealaltă porție de aluat la fel. Puteți pregăti și cu brânză dulce. Eu așa am pregătit, jumătate cu brânză sărată și jumătate cu brânză dulce.
Se așază fiecare într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se mai lasă 10 minute să crească, cât timp se preincalzeste cuptorul. Ideal ar fi să coaceți cu o baie de aburi în cuptor. Nu ies deloc uscate aluaturile.
Se pun la copt în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, cu ventilație, timp de 25-30 minute.
Se scot, se ung repede cu apa fierbinte și se acoperă cu un ștergar curat.
Se pot servi si calde, dar nicidecum fierbinți. Vă pot afecta atât smalțul dinților, cât și limba, dar și stomacul.
Plăcinte rapide, gustoase, cu ingrediente puține și la îndemână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia