Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Ingrediente

  • Pentru cornuri:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 250 g rahat
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 40 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.

Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.

Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.

Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.

Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.

Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
4
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Foietaj cu ciocolata amaruie
Bucataras.RO

Foietaj cu ciocolata amaruie

un desert rapid si foarte gustos

Foietaj cu ciocolata amaruie
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac