Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Ingrediente

  • Pentru cornuri:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • 150 ml suc de portocale proaspat stors
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 250 g rahat
  • 4-5 linguri dulceata de capsuni
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 40 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.

Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.

Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.

Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.

Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.

Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.