Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Quinoa cu Dovlecel si Morcovi

Ingrediente

  • Supa de legume:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite boia de ardei dulce (eu n-am pus)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita coriandru uscat maruntit
  • 1/2 lingurita cumin (eu n-am pus)
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita ghimbir maruntit
  • 1/2 lingurita ardei iuti maruntiti (eu am pus seminte de ardei iute macinate)
  • 1 cana apa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 cani dovlecel taiat cubulete cu latura de 2,5 cm (1 dovlecel, am uitat sa-l cantaresc)
  • 2 cani morcovi taiat cubulete cu latura de 2 cm (3 morcovi medii - din nou, am uitat sa-i cantaresc)
  • Quinoa:
  • 1 cana quinoa (180 g)
  • 1 lingura unt (30 g)
  • 1/2 cana ceapa tocata (50 g)
  • 1/4 cana morcov tocat marunt (50 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 cani apa (ar trebui mai putina – o cana si 2 sferturi)
  • 1/2 cana coriandru proaspat tocat (eu am pus mai putin, pentru ca era foarte pregnant coriandrul meu)
  • 2 lingurite de menta tocata

Mod de preparare

Supa de legume:
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai inalta. Se adauga ceapa si se soteaza pana se inmoaie (aproximativ 5 minute). Se pune si usturoiul si se mai lasa pe foc 1 minut.

Condimentele uscate – boiaua de ardei, sarea, piperul, coriandrul macinat, cuminul turmericul, ghimbirul, ardeii iuti se adauga peste ceapa calita.

Se toarna o cana cu apa, apoi se pune pasta de tomate si se aduce la punctual de fierbere. Se adauga dovleceii si morcovii. Se acopera si se lasa sa fiarba la temperatura mica pana cand legumele se inmoaie (aproximativ 20 de minute). Se asezoneaza cu sare si piper.

Quinoa:
Se clateste bine quinoa si se scurge.

Intr-un vas mai marisor se topeste untul, se adauga ceapa si morcovul. Se acopera vasul si se lasa la foc mic pana cand se inmoaie putin legumele (cam 10 minute). Se adauga usturoiul, sarea si turmericul si se mai soteaza 1 minut. Se pune quinoa, se amesteca 1 minut. Se adauga 2 cani de apa (cum spuneam, care ca se poate si mai putin).

Se aduce la punctul de fierbere si se acopera vasul. Se da focul la mic si se fierbe quinoa pana cand lichidul e absorbit si quinoa e moale.

Ansamblare:
Supa pregatita anterior se reincalzeste (daca e cazul) si se amesteca cu jumatate din cantitatea de coriandru si jumatate din cantitatea de menta. Eu am citit prost reteta initial si am amestecat verdeata cu quinoa. :)

Se pune quinoa intr-o farfurie, facand un lacas in mijloc (nu prea se vede in poza mea ca nu am lumina naturala in bucatarie), dar se poate deduce:).

Apoi, se pune niste supa de legume in acel lacas si se presara pe deasupra restul de coriandru si de menta.

Se serveste calda.
E o mancare destul de picante, deci daca nu va place asa, se ajusteaza cantitatea de piper si de ardei iuti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Nectar de capsuni
Bucataras.RO

Nectar de capsuni

Pentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate,...

Nectar de capsuni
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola