Fierbeti ouale tari, circa 8 min; curatati de coaja si taiati rondele subtiri. Puneti laptele la fiert. Separat, rumeniti putin faina in ½ din untul topit, amestecand continuu. Adaugati laptele fierbinte si frecati bine sa nu se faca cocoloase.
Adaugati parmezanul sau cascavalul ras, branza topita, condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust si omogenizati bine pana se topeste cascavalul si branza. Dati deoparte sa se racoreasca. Incorporati smantana si bateti bine pana obtineti un sos fin.
Intre timp, rumeniti ceapa si ardeiul in restul de unt incins pana se inmoaie si dati deoparte sa se raceasca.
Adaugati in sos, impreuna cu usturoiul, verdeata tocata si omogenizati.
Turnati intr-un vas termorezistent, distribuiti uniform rondelele de ou si scuturati vasul usor ca sa se acopere feliile de ou cu sos. Presarati deasupra parmezan sau cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, 15- 20 min, sa se gratineze sau pana ce deasupra prinde o pojghita usor aurie.
Serviti cat este cald, presarat deasupra cu piper proaspat macinat si / sau patrunjel verde, tocat marunt.
Merge de minune cu o salata de sezon sau muratura.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum gasesc niste fructe aromate si dulci, cum fac o prajiturica, pentru ca prajiturile cu fructe sunt placerea mea. Aveam...
Tarta cu piersici si bezea• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii