Musaca de Vinete Rapida

Complexitate
redusa
Musaca de Vinete Rapida

Ingrediente

  • 3 buc vinete (mai maricele)
  • 3-4 bucati ceapa
  • 1 conserva mare de carne de por in suc propriu
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 catei usturoi
  • circa 300 gr rosii
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 mana orez pentru umplutura
  • 3 galbenusri ou
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Vinetele le spalam apoi le taiem felii cu grosimea de circa 1 cm (vinetele nu le curatam de coaja si le taiem pe lungime), le saram din abundenta si le lasam sa stea deoparte pentru 1/2 ora.

In timpul acesta ne apucam sa pregatim umplutura pentru musaca. Ceapa o taiem marunt, usturoiul il feliem Pe 4 linguri de ulei punem la calit ceapa taiata si usturoiul adaugam 1 lingurita coriandru macinat, frunza de dafin, conserva de carne de porc maruntita si rosiile taiate cubulete (rosiile le-am decojit in prealabil) sare, piper dupa gust. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 10 minute aceste ingrediente. Separat fierbem in apa cu delikat 1 mana de orez. Orezul fiert il adaugam la sosul de mai sus. Amestecam bine si punem sosul deoparte.

Feliile de vinete le stoarcem pe un servet si apoi le prajim in ulei pana devin aurii. Le scoatem intr-un vas si incepem sa ansamblam intr-un vas termorezistent musacaua in ordinea urmatoare. Vasul il ungem cu un pic de unt. Primul rand ce va fi pus va fi un rand de vinete prajite peste care punem din umplutura un rand, apoi iar felii de vinete si tot asa. ... ultimul rand cu care inchidem trebuie sa fie de vinete.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pana incepe sa dea totul in clocot. In acest timp galbenusurile de ou le batem bine cu zeama de la o lamaie si il turnam peste musaca. Lasam vasul la cuptor pentru inca 5 minute, nu mai mult, galbenusurile trebuie sa se inchege nu sa formeze o crusta deasupra.

Se scoate vasul din cuptor si musacaua de acum poate fi servita. Se serveste fierbinte acompaniata de cateva linguri de smantana.

Pofta Buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie