Puneti lintea curatata si spalata in mai multe ape, la inmuiat in apa rece pentru circa 2 ore.
Scurgeti si spalati inca in 1- 2 ape.
Puneti la fiert in apa rece, atat cat sa o acopere de un deget, impreuna cu foaia de dafin si cimbru, la foc potrivit, pana este facuta al dente. Sarati numai la sfarsit. Scurgeti si lasati la racit.
Separat, caliti ceapa si usturoiul in amestecul de ulei si unt incins. Adaugati ardeii taiati bucatele si caliti in continuare pana se inmoaie.
Dati deoparte, inglobati lintea, verdeata, ½ din cascaval si potriviti de sare si piper.
Puneti amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si turnati deasupra 4 oua usor batute si condimentate.
Presarati deasupra, uniform, restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 20- 25 min, la 190 grade sau pana cand cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.
Intre timp, prajiti separat 4 oua ochiuri.
Serviti lintea gratinata cu oua ochiuri deasupra, cat sunt calde.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTiramisu reţetă originală La cererea baiatului am facut si eu in sfarsit aceasta prajitura. Desi nu am avut Amareto a...
Tiramisu reţetă originalăReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii