Budinca de Dovlecei si Fasole Verde

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

500 g fasole verde pastai
un dovlecel de marime potrivita
300g telemea
100g branza dulce (am folosit urda)
o legatura de marar
4 oua
o rosie pt decor
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se curata dovlecelul de coaja si se taie felii subtir, care se presara cu putina dare. Peste cca 15 min. se sterg cu hartie absorbanta.

-Se curata fasolea, se spala, se rupe in bucati de cca 5 cm sui se oparaeste.
-Se rade telemeau, urda ( daca este branza de vaca se zdrobeste cu furculita). Se amesteca toate cu 3 oua si cu mararul tocat marunt s icu fasolea scursa.
-Se unge un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet ( eu nu am facut-o si a functionat! )
-Se pune un strat de rondele de dovlecei, se toarna peste ei amestecul de branza si fasole, se netezeste si se acopera cu rondele de dovlecei.
-Se bate bine oul ramas si se repartizeaza uniform-cu pensula -peste dovlecei.
-Se orneaza cu felii de rosie
-Se coace in cuptorul preincalzit cca 50min. la 200 gr. C.
-Se portioneaza dupa ce s-a racit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Dovlecei si Fasole Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

zdranga
•  25.07.2010 13:16:28

nici eu n-am mai folosit pesmet si a iesit ff buna. o reteta usoara si delicioasa

cristyd
•  31.07.2009 18:05:23

Doamne ce simplu e si ce super arata. Abia astept sa fac.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Dovlecei si Fasole Verde