Budinca de Dovlecei si Fasole Verde

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

500 g fasole verde pastai
un dovlecel de marime potrivita
300g telemea
100g branza dulce (am folosit urda)
o legatura de marar
4 oua
o rosie pt decor
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se curata dovlecelul de coaja si se taie felii subtir, care se presara cu putina dare. Peste cca 15 min. se sterg cu hartie absorbanta.

-Se curata fasolea, se spala, se rupe in bucati de cca 5 cm sui se oparaeste.
-Se rade telemeau, urda ( daca este branza de vaca se zdrobeste cu furculita). Se amesteca toate cu 3 oua si cu mararul tocat marunt s icu fasolea scursa.
-Se unge un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet ( eu nu am facut-o si a functionat! )
-Se pune un strat de rondele de dovlecei, se toarna peste ei amestecul de branza si fasole, se netezeste si se acopera cu rondele de dovlecei.
-Se bate bine oul ramas si se repartizeaza uniform-cu pensula -peste dovlecei.
-Se orneaza cu felii de rosie
-Se coace in cuptorul preincalzit cca 50min. la 200 gr. C.
-Se portioneaza dupa ce s-a racit putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Dovlecei si Fasole Verde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

zdranga
•  25.07.2010 13:16:28

nici eu n-am mai folosit pesmet si a iesit ff buna. o reteta usoara si delicioasa

cristyd
•  31.07.2009 18:05:23

Doamne ce simplu e si ce super arata. Abia astept sa fac.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Dovlecei si Fasole Verde