Tocanita Rapida

Complexitate
redusa
Tocanita Rapida

Ingrediente

  • 1 bucata limba fiarta porc (vitel)
  • 4 oua fierte
  • 300 g salam uscat picant
  • 2 buc ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute (sau 1/2 in functie de cat de iute este)
  • pasta gulyas (sau pasta de ardei macinat, daca nu aveti nici una, nici alta 1 lingurita buna de boia dulce)
  • 1 rosie mare (circa 300-350 g)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa si ardeii. Ii punem la calit pe 100 ml ulei. Intre timp decojim rosia si o taiem bucatele. Limba fiarta o taiem felii, salamul il feliem si il taiem pe jumatate.

Cand legumele sunt calite adaugam limba si salamul. Adaugam rosia taiata si pasta de gulyas (pasta ardei sau 1 lingurita de boia dulce). Lasam sa dea cateva clocote impreuna dupa care adaugam 200 ml apa. Condimentam cu sare si adaugam ardeiul iute feliat. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pret de 10-15 minute.

Ouale fierte le feliem si le adaugam si pe ele la fiert. Tot in acest timp adaugam si patrunjelul verde tocat si lasam pe foc inca aproximativ 5 minute. In ultima faza nu mai amestecam cu lingura prin tocanita, doar scuturam vasul pentru a nu zdrobi feliile de ou.

Servim alaturi de pireu de cartofi, dar la fel de bine se poate servi alaturi de paste.

Pofta Buna! ! !


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Chiftele marinate
Bucataras.RO

Chiftele marinate

Foarte bune cu piure de cartofi.

Chiftele marinate
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola