Piept de Pui la Cuptor

Complexitate
redusa
Piept de Pui la Cuptor

Ingrediente

  • -4 jumatati de piept de pui, obtinute de la 2 piepti de pui
  • -500 ml smantana grasa
  • -cascaval ras, dupa gust
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 cana plina cu pesmet (cana de 250 ml)
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -cascaval ras, pe deasupra
  • -cateva cubulete de ardei gras rosu, pentru decor

Mod de preparare

Bateti usor bucatile de piept din pui ca pentru snitele, avand grija sa nu le subtiati prea mult. Condimentati cu sare si piper, pe ambele fete, dupa gust. Asezati-le una langa alta, intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent, in care ati turnat in prealabil ulei de masline, dar nu mai mult de 1/2 deget grosime pentru ca preparatul sa nu fie la final prea gras.

Separat, amestecati smantana, cascavalul ras, sare, piper, dupa gust si patrunjelul verde, tocat marunt. Turnati peste pieptul de pui din vas si nivelati, astfel incat, amestecul sa acopere uniform carnea.
Presarati uniform tot pesmetul, in asa fel incat sa nu se vada smantana.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 25-30 min, la foc potrivit sau pana ce carnea este facuta, suculenta, iar pesmetul face o crusta crocanta. Cu 10 min inainte de a fi gata presarati cu cascaval ras si repuneti in cuptor sa se gratineze.

Serviti simplu, cat este cald, portionat si ornat cu ardei gras rosu si patrunjel verde, tocat marunt.
Poate constitui un fel principal daca i se alatura o garnitura de orez sau legume sotate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie