Pacal Porkolt (Tocanita de burta cu creieri sau maduva)

Complexitate
redusa
Pacal Porkolt (Tocanita de burta cu creieri sau maduva)

Ingrediente

  • burta fiarta si taiata felii
  • 3-4 cepe de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea alba)
  • 1-2 ardei grasi sau pasta de ardei cum am folosit eu
  • crema de gulyas (daca nu aveti inlocuiti cu boia)
  • 2-3 rosii decojite
  • 1 lingura de supa de ardei iuti prospeti taiate felii sau din borcan
  • un pic de patrunjel verde maruntit
  • 3catei de usturoi
  • 4 linguri de Ketchup dulce
  • 2 linguri otet
  • 3 linguri zahar
  • sare si piper dupa gust
  • creier de porc 300-400 gr
  • ulei sau untura(2 liguri)

Mod de preparare

Burta se pune la fiert in apa cu otet ,sare ,piper boabe , 6-7 catei de usturoi aproximativ 20 min. dupa ce a inceput sa fiarba. Aruncam apa si spalam burta in apa si repetam procedura de mai sus cu diferenta ca de aceasta data il lasam sa fiarba pana burta este moale. Se scoate se spala si se taie fasii.

Se taie ceapa si ardeii cubulete si se calesc pe ulei sau untura . Se pune burta ,adaugam rosiile taiate felii sau cubulete,punem sare ,piper, crema de gulyas, kechup , ardeii iuti si le calim asa toate sa se intrepatrunda .

Punem apa cat sa le acopere adugam si usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade cam de un deget apa de pe el. In acest moment adaugam creierii si amestecam (nu e o problema daca se sfarma e cu atat mai bun) si adaugam 2 linguri de otet (sau 1 lingura) si zaharul. Trebuie sa obtinem un gust dulce acrisor si picant ( datorita ardeilor iuti.)

Se lasa sa fiarba mai departe pana se mai ingroase sosul.
Se serveste cu cartofi fierti in apa cu sare taiate cubulete si presarat cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Tarta cu crema de ciocolata
Bucataras.RO

Tarta cu crema de ciocolata

Aceasta tarta am preparat-o pentru 1 iunie...ziua copiilor :X ... Am ornat cu bomboane colorate pentru a puncta ''...

Tarta cu crema de ciocolata
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola