Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Complexitate
redusa
Mincarica din inima de purcel cu sos ( in oala sub presiune)

Ingrediente

  • 1 inima de porc spalata bine de singe si taiate cugrija toate venele, arterele sau ce or fii adica toate zgirciurile alea urite
  • 1 morcov (mergea si o tulpina de telina dar n-am avut)
  • 1/2 ardei gras
  • 1 bucatica mica de praz ( sau 1 ceapa mica)
  • 1 pahar de vin
  • suc de rosii cit e nevoie
  • sare, piper, foi de dafin

Mod de preparare

Am tocat marunt morcovele, ardeiul gras mai maricel, prazul intreg , 1 lingura de ulei si inima taiata cuburi ... Se calesc bine in oala sub presiune fara sa ii punem capacul .. si amestecind mereu ...

Dupa citeva minute se adauga vinul, se lasa sa se evapore alcoolul si se adauga si sucul de rosii eventual si putina apa dc e cazul sau supa ....

Lichidul tb sa acopere carnea dar sa nu depaseasca nivelul maxim care poate fii pus in oala sub presiune. Se adauga putina sare ... Se pune capacul si sa lasa oala la foc mic sa fiarba 30-40 min de cind se ridica supapa....

Se stinge focul si se lasa sa cada singura supapa .. sa puteti deschida oala.. eu nu o racesc sub jet de apa caci in alea citeva minute pina scade nivelul aburilor in oala si pot scoate capacul se mai continua coacerea inauntru ....

Fara capac de data asta se continua pe foc, se mai adaua sare dc e cazul si acum se pune piperul si foile de dafin ... se mai da un clocot si mincarica e gata ... Sosul scade mult si se ingroasa ...

E bine dc nu ati pus prea mult lichid de la inceput ca dupa 20 min de fierbere sa stingeti focul , scoateti capacul si verificati nivelul lichidului ... apoi se spala bine capacul si mai ales gaura pr aburi se sterge de apa si se pune iar capacul si mai continuati fierberea alte 20 min de cind incepe sa fluiere ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada cu Spanac si Ricotta
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Ricotta

Rulada cu Spanac si Ricotta
Parteneri
Foi cu miere
Bucataras.RO

Foi cu miere

Ador prajiturile cu foi, as manca non-stop din aceste delicii, dar zau daca imi place sa fac foile. Mi se pare ca iti trebuie...

Foi cu miere
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola