Rulada cu Spanac si Ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu Spanac si Ricotta

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g cartofi fierti in apa cu sare si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere si trecere prin sita)
  • 300 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 350 g faina ”000” proaspat cernuta
  • sare de mare fin macinata
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu sare grunjoasa / susan / etc
  • Pentru umplutura:
  • 300 g spanac preparat (eu am folosit spanac congelat si am adaugat 6 catei de usturoi de marime medie)
  • 250 g branza ricotta

Mod de preparare

* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat.

* Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm.
* Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt.

* Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei).
* Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc.

* Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
* Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).
Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate