Rulada cu Spanac si Ricotta

Postat pe: 16-01-2012
(4)

Ingrediente

Pentru aluat:
300 g cartofi fierti in apa cu sare si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere si trecere prin sita)
300 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
350 g faina ”000” proaspat cernuta
sare de mare fin macinata
1 ou
1 lingurita cu sare grunjoasa / susan / etc
Pentru umplutura:
300 g spanac preparat (eu am folosit spanac congelat si am adaugat 6 catei de usturoi de marime medie)
250 g branza ricotta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat.

* Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm.
* Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt.

* Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei).
* Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc.

* Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
* Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).
Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Spanac si Ricotta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  20.07.2013 18:42:37

Iti multumesc Ubluesky!

ubluesky
•  02.07.2013 03:02:28

Arată delicios

antoniah
•  03.02.2012 17:34:29

Iti multumesc Iulia. Te pup.

iuliajewel
•  21.01.2012 01:31:03

EPIC...:))
(daca stii despre robotzi, stii si depre ce epitet vorbesc: EPIC !)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Spanac si Ricotta