* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat.
* Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm.
* Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt.
* Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei).
* Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc.
* Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
* Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).
Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii