Rulada cu Spanac si Ricotta

Postat pe: 16-01-2012
(4)

Ingrediente

Pentru aluat:
300 g cartofi fierti in apa cu sare si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere si trecere prin sita)
300 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
350 g faina ”000” proaspat cernuta
sare de mare fin macinata
1 ou
1 lingurita cu sare grunjoasa / susan / etc
Pentru umplutura:
300 g spanac preparat (eu am folosit spanac congelat si am adaugat 6 catei de usturoi de marime medie)
250 g branza ricotta

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
* Se mixeaza cartofii fierti trecuti in prealabil prin sita si untul taiat bucatele, cu ajutorul mixerului electric (paletele spiralate), pana la obtinerea unui amestec omogen.
* Se adauga faina treptat (in 4 etape), sarea si se mixeaza in continuare compozitia, pana la obtinerea unui aluat potrivit de tare, care poate fi intins si apoi rulat.

* Aluatul se intinde cu sucitorul (infainat) pe o coala de hartie pentru copt asezata pe suprafata de lucru, astfel incat sa se obtina o foaie groasa de aproximativ 0, 8 cm.
* Se adauga un strat de spanac si respectiv un strat de branza ricotta (in ordinea preferintelor) apoi se ruleaza cu grija, ajutandu-va de hartia de copt.

* Rulada pregatita se aseaza in tava (ideala este cred o tava dreptunghiulara, cu lungime apropiata de cea a ruladei).
* Se incalzeste cuptorul.
* Se bate oul intr-un bol si se pensuleaza suprafata aluatului. La suprafata se presara dupa preferinta cristale de sare grunjoasa, susan, etc.

* Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana cand dobandeste o culoare frumoasa, aurie (aproximativ 30 - 35 minute, insa acest timp difera putin de la un cuptor la altul).
* Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
* Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire (noi am servit cu hot ketchup).
Reteta ruladei este o imbinare a ideilor dragelor mele Pupi si Lucia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rulada cu Spanac si Ricotta" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  20.07.2013 18:42:37

Iti multumesc Ubluesky!

ubluesky
•  02.07.2013 03:02:28

Arată delicios

antoniah
•  03.02.2012 17:34:29

Iti multumesc Iulia. Te pup.

iuliajewel
•  21.01.2012 01:31:03

EPIC...:))
(daca stii despre robotzi, stii si depre ce epitet vorbesc: EPIC !)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rulada cu Spanac si Ricotta