Mamaliga in Straturi la Cuptor

Complexitate
redusa
Mamaliga in Straturi la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne porc (pulpa)
  • 3 bucati ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii (500 g)
  • 3-4 catei usturoi
  • 400 g oiene (sau ciuperci champignon)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 150 ml ulei
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • Alte ingrediente :
  • 400 g branza telemea proaspata (mai sarata)
  • 450 ml smantana
  • faina de mamaliga

Mod de preparare

Preparare tocanita :
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.

Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.

Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.

Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.

Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.

Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Desert chec zebra cu portocale
Bucataras.RO

Desert chec zebra cu portocale

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Desert chec zebra cu portocale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola