Escalop Zingara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Escalop Zingara

Ingrediente

  • - 600 g pulpa de porc (eu am folosit 4 felii de ceafa porc)
  • - 150 g sunca presata
  • - 200 g ciuperci (eu am fol ciuperci taiate din conserva)
  • - ulei de masline
  • - o lingura cu faina
  • - 1-2 linguri cu bulion
  • - sare, piper
  • - o legatura patrunjel
  • - 1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, eu am avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele. . . am pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara (asta ca sa nu sara bucatele de carne).

In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline eu am ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime, mi s-a parut cel mai bine asa.

Dupa ce am prajit feliile de carne, le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit. Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa, apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot (in retete trebuia prajita faina in ulei si apoi adaugat bulionul diluat in apa).

Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi, le-am stors bine de zeama. Le calim pret de 5-7 minute.

Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca. Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.

Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
2
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Conserva de Peste in Sos Tomat
3
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Pasca cu aluat de cozonac
4
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Paste cu pipote picante
Bucataras.RO

Paste cu pipote picante

Paste cu pipote picante
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola