Preparam chiftelele:
-painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, iar apoi o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, usturoiul si patrunjelul, taiate marunt marunt, sare si piper, dupa gust, amestecam bine si formam chiftelele.
-odata formate le trecem prin faina si pastram.
-intr-o craticioara punem putin ulei la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, amestecam bine si lasam pana cand ceapa devine mai moale. Punem si chiftelele si le lasam pana ce isi schimba putin culoarea pe ambele parti.
Atunci adaugam un pahar de apa si unul de vin. Punem si foile de dafin, colorantul (1 lingurita 2), vegeta, potrivim de sare si lasam la foc potrivit. Dupa cca 10 minute adaugam si mazarea verde si mai lasam ca 5-10 minute.
Se pot servi cu cartofi puree, nature, prajiti, orez, etc. Sunt delicioase cu orice.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSi de data aceasta va aduc o alta reteta simpla de cartofi noi facuti la cuptor. Am folosit aceleas amestec de condimente...
Cartofi gratinatiReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii