Cozonac Pufos

Postat pe: 21-11-2010
(71)

Ingrediente

1 kg faina
2 cubulete drojdie proaspata
500 ml lapte gras
200 grame unt
250 grame zahar tos
5 + 1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri)
o lingurita sare
esente
coaja de lamaie
3 plicuri zahar vanilinat

Mod de preparare

De cu seara, cernem faina ... ideal de vreo trei ori .... eu doar o data. Parese ca devine mai pufoasa. Intr un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit.

Aprindem cuptorul .... in bucatarie tre sa fie cald ... si bine. Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar+ 2 linguri de faina+alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina. Cand si a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Si acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit). Nu turnam direct in aluat.

Treptat cu rabdare ... framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo:) vreme de juma de ceas. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei ... aluatul este minunant acum.

Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua .... si apoi hop in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei). Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar.

Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute (dupa al meu cuptor).
Umplutura dupa preferinta: eu am combinat mac cu nuca si rahat cu fulgi de ciocolata si stafide.

Aceste cantitati sunt pentru 2 cozonaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonac Pufos" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  06.12.2015 05:57:40

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect Info la adresa de email: robertionita55@gmail.com

alexaaaaaaa
•  30.11.2015 15:17:43

Cautam operatori PC. Se lucreaza comod de acasa, part-time sau full-time. Cerinte:
- cunostinte minime PC
- conexiune internet
- rabdare
- seriozitate
- perseverenta
Nu necesita experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin e-mail. Cereti detalii la adresa: alexaa075@gmail.com

oferta
•  20.08.2015 23:10:54

Start bani luna asta! Acum stie toata lumea ca ne-am extins foarte mult, dar mai avem nevoie de colaboratori, pentru ca avem planuri foarte mari pentru viitor! Vrem extindere si mai mare! Tu vrei sa castigi bani repede, cu o activitate bine organizata si interesanta? Atunci vino acum in echipa noastra! Solicita mai multe detalii si informatii la adresa de email: mihaelacosa97@yahoo.com

modoaca
•  27.12.2014 18:13:27

Eu fac cozonac dupa reteta asta, dar nu-i impletesc, asa ca imi ies mai multi cozonaci :), depinde de cate tavi am disponibile. E o reteta excelenta.

channah_anca
•  16.01.2014 10:56:45

Buna !
As avea si eu o intrebare :p .La ce temperatura ar trebui sa pun cuptorul daca e elecric ?
Mutumesc

lalyeddie
•  16.11.2013 12:42:30

ajutorrr......cand se pune zaharul???

geaninac
•  01.09.2013 23:35:58

pentru prima data cand fac cozonac si multumita retetei :cozonac pufos:mi-a iesit ffffffoarte bun !
.am respectat toate cantitatile si cu albusurile batute cu zahar si cacao , nuca ,stafide, se poate adauda si bucati de ciocolata .multumesc !

dragana
•  14.08.2013 17:31:56

am sa incerc sa o fac dar eu albusurilele bat cu zahar ca o bezea si apoi adaug cacao si nuca macinata si umplu cozonacul cu ea este o crema foarte buna

lorrelay
•  03.05.2013 00:06:56

buna sabina. am urmat reteta si au iesit o minune de cozonaci, avand in vedere ca e prima data cand fac! reteta e perfecta! spor la gateli!

alina sp
•  02.05.2013 22:12:56

este o reteta f buna. eu am facut azi cozonacul, dupa ce am citit pe facebook si mi-a iesit pufoooss. o sa fac la fel ptr viitor, doar ca o sa adaug putin mai mult zahar ptr gustul meu. multumesc sabina ca ai impartasit reteta !!

carrmencalifornia
•  12.04.2013 19:06:40

sunt confuza referitor la cata drojdie pun? aici nu gasesc drojdie praospata , deci uscata cata pun? 10 gr la 1 kg de faina? maine simbata 13 aprilie vreau sa incerc aceasta reteta care pare promitatoare. si inca ceva referitor la cuptor, am cuptor electric la cate grade il pun? mai incins sau la foc mic? multumesc anticipat pentru raspuns....o zi minunata.

emyoko
•  29.12.2013 12:36:50

buna tuturor, am facut reteta, este senzationala, mi-au iesit 2 cozonaci superbi, iar din acelasi aluat am facut si branzoaice.... delicioase! recomand cu multa incredere reteta!

xanora
•  10.01.2013 10:22:53

Aridan, cand cozonacul nu creste se intampla din urmatoarele motive: calitatea fainii lasa de dorit, in tara foloseste 3 nule( are 000 pe pachet) iar in strainatate cauta faiana de forta , cea pt paine, nu comunca pt chachuri si tarte; laptele cu care ai pregatit maiaua e foarte fierbinte si ai oparit drojdia, trebuie sa fie doar un pic caldut ca la bebelusi; drojdia nu a fost suficienta sau buna, de obicei pliculetele de drojdie uscata au specificata cantitatea de faina la care se folosesc, eu le cumpar pt 500 gr faina si pun 2; cum a zis si sabine trebuie sa fie ft cald in camera unde ii pregatesti, acasa mama incalzea de la 5 dimi bucataria si pe la 7 incepea maiaua, mai ales ca facea 10 12 cozonaci!

xanora
•  10.01.2013 10:17:36

Petrus, zaharul din reteta e exact cantitate pe care o folosesc si eu. Doar ca zaharul tos in ultimul timp e ded mai multe calitati si mai gasesti cate unul care chiar nu indulceste nici ceaiul, trebuie sa pui 3 4 linguri ca sa simti ceva! Nu am urmarit daca Sabina a pus un praf de sare, dar sarea este un potentiator al gustului de dulce, de fapt in orice preji se pune un praf de sare. Data viitoare cumpara un zahar de calitate si pune doar 50 de grame mai mult, altfel risti sa nu iti creasca ori sa ti se baltuiasca si sa fii nevoit sa pui mai multa faina!!!

florenta65
•  24.12.2012 11:22:20

L-am facut aseara . este o reteta super .si creste de nu face fata cuptorul ,,, imi trebuiau 2 , sa coc simultan,, dar pana la urma i-am dovedit ,,,, am facut 2 kg, ,, Albusurile le-am batut si le-am amestecat cu cacao, zahar , rom , coaja lamaie si nuca, si a iesit umplutura,,,este super pufos,,, mi-am schimbat reteta de cozonac dupa 5 ani,,,am avut emotii ,, dar nu-mi pare rau,,,,
Va pup ! Sa aveti Sarbatori Fericite si Magice! Recomand reteta la toate prietenele mele,

anitabam
•  31.10.2012 21:02:03

Hello,

Nu prea ma pricep in bucatarie, nu am inteles ce inseamna "tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei", cand ung cu ulei inainte de a pune hartia de copt sau dupa aceea ?

Multumesc.

aridan
•  09.08.2012 23:50:27

mi-a iesit mic si crud, dar cred ca problema a fost laptele, un pic cam mult, asa ca am adaugat faina, iar drojdia a devenit minoritare! :)) oricum, tot l-am mancat!

ryana_danayahoocom
•  17.07.2012 17:10:52

este un cozonac foarte bun si pufos. multumesc pentru reteta

lacris
•  07.05.2012 23:52:49

Am facut de Paste cozonaci dupa reteta prezentata de tine. Au iesit foarte frumosi si gustosi.Cum imi ramasese ceva umplutura de mac am primit cerere la 3 zile dupa Paste sa mai fac unul.L-am facut , a iesit super si a disparut in decurs de cateva ore.Multumesc pt reteta si pt claritatea cu care ai explicat-o!

sabina1609
•  17.04.2012 20:30:56

giovani, ma bucur ca ti-ai reusit :)

cristyan
•  14.04.2012 11:57:35

imi place

marcenutu
•  14.04.2012 09:57:31

super buna reteta si eu l-am facut si este foarte bun,felicitari

giovani
•  13.04.2012 03:49:56

mersi pt raspuns . din pacate in montreal mai greu cu drojdia proaspata sau cel putin nu stiu unde naiba sa caut oricum nu se gaseste ca la noi . o sa fac cu uscata si incerc cu 20g sperand sa-mi iasa ceva . bafta !

simonel12
•  12.04.2012 23:00:18

Buna!in primul rand iti multumim pentru reteta!Tin sa te anuntam ca suntem la prima tentativa de a face cozonaci!am urmarit retata pas cu pas iar acum suntem la etapa de coacere!iti multumim inca o data pentru reteta si iti uram sarbatori fericite!

giovani
•  15.04.2012 22:22:25

hristos a inviat ! gataaaaaaaaaaa am reusit. au iesit pufosi si bine rumeniti . ufff. am pus 10g de drojdie uscata caci proaspata..... . bafta ALL.

doina_67
•  09.04.2012 18:46:01

am banuit ca asa trebuie, dar vroiam sa fiu sigura. vineri ii fac si apoi iti spun cum mi-au iesit. pana atunci, toate cele bune!

sabina1609
•  09.04.2012 15:53:33

doina_67, zaharul se adauga in laptele caldut, din care se framanta aluatul. Spor la lucru si te-astept cu impresii :)

sabina1609
•  09.04.2012 15:52:39

mitumac, albusul il folosim pentru umplura. Secretul e ca albusul adaugat in aluatul de cozonac, il va intari mai repede.

sabina1609
•  09.04.2012 15:51:33

si inca ceva, giovani, incearca sa gasesti drojdie proaspata!

sabina1609
•  09.04.2012 15:50:59

giovani, cele 250 de grame de zahar le adaum in lapte caldut sa se topeasca, pe care il adaugam la aluat.

sabina1609
•  09.04.2012 15:47:24

Multumesc, cera78 ! Nu este reteta mea (nu am inventat eu cozonacii), ci doar incercata si promovata de mine, da!

sabina1609
•  09.04.2012 15:46:18

lacris, din 1kg de faina ies 2 cozonaci mari.
Cubuletul clasic de drojdie de 25 de grame.

doina_67
•  09.04.2012 09:39:40

buna, sabina! vreau sa incerc reteta si sper sa imi iasa cozonacul ca al tau. te rog sa.mi spui cand se adauga zaharul. multumesc

mitumac
•  08.04.2012 22:34:17

Nu se adauga albus batut spuma in aluat??? Asta e secretul?

giovani
•  08.04.2012 17:07:03

buna all. o intrebare de la un nul in dulciuri. folosim o lingurita de zahar in maia dar cu restul ce facem ? 10g de drojdie uscata sunt suficiente? mersi . Paste Fericit tuturor !

cera78
•  06.04.2012 19:57:43

Hallo Sabina 1609,tu eu am facut azi dupa rezeta ta cozonacul, formidabil,perfeckt ,nici macar nu gasesc cuvinte de a defin ce gust placut si frumosi crescuti sunt,ma bucur mult ca am dat de reteta ta.Paste Fericit tie si Fam. tale.

lacris
•  26.03.2012 15:50:39

as vrea sa incerc si eu aceasta reteta, dar nu am inteles prea bine daca din 1 Kg de faina se fac 2 cozonaci si daca se pun 25 g de drojdie sau 50g.

sabina1609
•  17.03.2012 16:25:38

Claud66, bat spuma albusurile, adaug 3-4 linguri zahar, obtin o bezea, pun cacao ...si umplutura este gata.

sabina1609
•  17.03.2012 16:24:12

Petrus, nu-i cu suparare, adauga mai mult zahar, insa nici sa nu faci exces. Pana acum nu mi-a mai spus nimeni ca n-ar fi suficienta cantitatea ...cred ca depinde de gusturi.

sabina1609
•  17.03.2012 16:22:45

Oanavlad , multumesc pentru cuvintele frumoase!

sabina1609
•  17.03.2012 16:21:59

alinaif, ma bucur ca ai incercat reteta si mai ales ca ti-a placut cozonacii :)

sabina1609
•  17.03.2012 16:21:08

vivilik, multumesc de mesaj ...bravo !

sabina1609
•  17.03.2012 16:20:14

Gaytza, un cubulet de 25 de grame este suficient pentru 2 cozonaci. Scuze in asa mare intarziere, dar am ratat ultimele comentarii (nu primesc mesaj)

baby
•  30.12.2011 18:57:59

vreau sa iti multumesc pentru reteta asta,dupa lungi cautari am gasit-o,a fost primul cozonac pe care l-am facut,am avut foarte multe emotii,dar a iesit un super cozonac,sunt foarte mandra :)),as posta si o poza da nu stiu cum :)

alex_2004
•  30.12.2011 11:46:20

arata senzational, perfect chiar, si nu doar 'foarte bine'! Si aparatul f. bun, ati reusit niste fotografii foarte bune.
Acum ma apuc de reteta dvs., abia astept sa vad ce reusesc.

claud66
•  24.12.2011 06:57:41

as vrea sa-i fac cu cacao. cum pregatiti umplutura de cacao?

petrus
•  24.12.2011 00:19:23

E minunata reteta insa MAI MULT ZAHAR, mi-a iesit preaaa... paine :P
Nu va supaati pe mine, nu am multa experienta in ale gatitului, insa intradevar Zaharul e prea putin

oanavlad
•  23.12.2011 15:35:56

am facut astazi aceasta reteta si mi a iesit minunat.Este primul meu cozonac si a iesit mai bun ca al mamei mele care apropo este experta.multumesc pt reteta.voi mai incerca si pe viitor alte retete. SARBATORI FERICITE din GERMANIA

alinaif
•  22.12.2011 21:11:35

Multumesc si eu pentru reteta, tocmai am scos niste cozonaci grozavi din cuptor! Sarbatori fericite!

vivilik
•  19.12.2011 10:44:16

buna si anul acesta! tot reteta ta de cozonac o sa o fac ca ne place f mult ;) .si mama se mandreste ca fata ei la 23 ani face cozonac,cand ea de abia la 40 s-a incumetat sa faca :D
Sarbatori fericite!

gaytza
•  11.10.2011 17:05:04

Sabina, am mai gasit retete dar nu arata deloc asa bine ca a ta si o voi urma numai ca sunt cubulete de drojdie de 50 gr si de 25 gr de care ar trebui sa pun...:) am cumparat de 50 gr ca sa fiu sigura dar vroiam sa verific cu tine inainte... joi il fac, azi e marti si-ti spun cum mi-a iesit. pupicei si multumesc de reteta!

leon_76
•  23.04.2011 15:58:16

Esti frumoasa Sabiana. Esti buna de maritat daca faci cozonaci si mancare buna.

sabina1609
•  21.04.2011 11:27:33

marinicayou10 , poti sa mai adaugi treptat faina, apoi lasi la crescut din nou

sabina1609
•  21.04.2011 11:25:32

bml, depinde si de cuptor cum coace. Daca unul a iesit bine si celalalt nu ...eu zic ca aici e problema. Incearca data viitoare sa faci schimb de locuri intre cozonacei la jumatatea timpului de coacere.

sabina1609
•  21.04.2011 11:24:13

Stellina_87 , incearca macar 15 minute sa-i framanti si mare atentie sa fie cald cald in bucatarie.Spor la treaba!

sabina1609
•  21.04.2011 11:21:52

lor3na , inlocuieste drojdia proaspata cu 10 grame de drojdie uscata
n-ai de ce sa fii stesata, daca respecti intocmai reteta vei avea succes.
Spor la treaba!

sabina1609
•  20.04.2011 20:29:56

vivilik , nu e nici reteta mea proprie si personala, e o reteta clasica

lor3na
•  20.04.2011 23:24:11

M-am gandit sa iti incerc reteta dar sunt un pic stresata pentru ca nu gasesc drojdie proaspata. Se poate face si cu drojdie uscata? Si cate plicuri se pune? Am vazut si alte retete si se pare ca un plic e de-ajuns (7-10grame). Nu mi-au placut celelalte retete, vreau sa o incerc pe a ta dar mi-e teama ca lipsa drojdiei proaspete va duce incercarea mea la esec :)

bml
•  20.04.2011 18:47:16

unul mi-a iesit f frumos,unul a dat inapoi.sa fie oare cuptorul?nu il cunosc f bine.am lasat 45 min la 180 grade.cred ca treb sa il las mai mult.oricum reteta e buna.

bml
•  20.04.2011 13:26:45

o parere foarte buna,si doar de la framintat am inteles imediat pentu ca aceste cantitati sun foarte exacte,iese o coca perfecta fara sa schimbi nici o cantitate.am lasat la dospit,apoi va dau votul.

stellina_87
•  11.03.2011 17:58:00

intrbare dar il framanti numai pentru jumatate de ora????? ca eu innebuneam sa il framant pentru 2 ore ca sa imi iasa ca in fotografiile tale... :(

black_sweet_crush
•  26.02.2011 12:49:22

azi il incerc, sabina...cum spuneam,faina mea e urata rau :((, tot ce fac iese roscat ...

misterios_crk
•  24.12.2010 16:37:03

sper sa iasa bun,eu acum il am la crescut !!

vivilik
•  24.12.2010 09:48:06

este delicios cozonacul asta!eu am pus cantitatile exact cum ai scris si am facut in tocmai cum ai dictat.iese nemaiapomenit!nu mai trebuie adaugat absolut nimic.acum imi cere toata lumea reteta ca i-am dat pe spate cu cozonacul tau,dar stai linistita ca le-am spus ca nu e reteta proprie,ci de pe nat :).mult spor si anul asta in bucatarie tuturor!

marinicayou10
•  29.11.2010 00:35:19

buna seara,am si eu o intrebare...mereu imi iese coca moale si nu pot sa o modelez cum vreau....vreau sa incerc reteta dvs..daca o sa pun cantitatiile exacte cum si imi iese coca moale si imi dau seama dupa ce a crescut..pot sa mai pun atunci faina? multumesc

vienna8
•  21.10.2010 22:03:56

super reteta.ieri am testat- o.compozitia am redus o la jumate.nota 20 cu felicitari.maria din austria

sabina1609
•  08.09.2010 12:46:38

Se fac doua suluri umplute cu crema de cacao si nuci si se impletesc/ ruleaza. Se imbina ambele capete si pun in tava.

abcdef7me
•  12.08.2010 15:33:29

fetelor cum rulam coca ca sa iasa cozanacul?

sabina1609
•  14.01.2010 10:33:06

Mihaela, reteta am testat-o deja de trei ori ...iar cantitatea de zahar este suficienta.

mihaela33
•  22.12.2009 11:00:48

foarte bun dar nu e cam putin zahar?

michellesanda
•  15.10.2009 09:58:59

arata bine

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonac Pufos